Spencer Levin topper ledertavlen etter første spilldag, men de fleste spillerne er antakelig enige om at det var banen som beseiret dem torsdag – ikke omvendt. Det var tidvis meget sterk vind på PGA National’s Championship Course ved Palm Beach Gardens i Florida, og det var ikke mange som kom seg under par.

Levin var en av dem. Han gikk på 67 slag, tre under par.

Levin tapte omspillet mot Johnson Wagner i sist ukes Mayakoba Golf Classic i Mexico, men har ikke mistet noe form av den grunn. Fem spillere er slaget etter på andreplass – Charl Schwartzel, Stuart Appleby, Greg Chalmers, Kyle Stanley og Y. E Yang.

Verdenstoer Lee Westwood åpnet med en 70-runde, mens forrige ukes vinner Luke Donald ikke klarte bedre enn 73. Det gjorde heller ikke Rory McIlroy eller Graeme McDowell.

Spencer Levin, som jager sin første seier på PGA-touren, mener noe av torsdagens suksess kom av hans konservative tilnærming til banen.

– Det blir en annerledes form for golf. Du kommer inn i par-modus, egentlig, der du bare må ta det banen gir deg. Hvis du slår en god drive, vil du ikke være for aggressiv og gå for pinnen, fordi du vet at par vil være en bra score, forklarte han etterpå.

Yang var enig.

– Du kan faktisk se på ledertavlen og se hva slags type golf du bør spille. Jeg tenkte at bare å komme under par vil være bra under rådende forhold, og jeg spilte banen på den måten. Og det fungerte ganske bra.

Det er for øvrig ingenting som tyder på at det blir noe lettere fredag. Det er ventet like sterke vinder da.

Kilde: golf365.com