Lewis vant og ble ny verdensener

Det ble ikke Tutta som fikk æren av å vippe ned Inbee Park fra toppen av verdensrankingen: Stacy Lewis vant ShopRite LPGA Classic søndag, og er kvinnenes nye ener. Tutta endte på 13. plass i turneringen.

Stacy Lewis ble med seieren verdensener for andre gang. Amerikaneren startet søndagen med en ledelse på ett slag. Der økte hun luken til seks slag, takket være en solid avslutningsrunde på fire under par.

Dette var hennes tiende seier på LPGA-touren, og hennes andre for sesongen. Hun er nå den tredje spilleren som har vunnet to ganger på LPGA-touren i år, sammen med Anna Nordqvist og Jessica Korda.

For Suzann Pettersen sin del ble det en positiv avslutning på en uke der hun aldri klarte å hevde seg i toppen. Med 67 slag på scorekortet søndag (-4), hennes beste runde denne uken, klatret hun fra 30. til 13. plass. Hun endte til slutt seks under par, ti bak vinneren Lewis.

Årets andre av totalt fem majorer nærmer seg nå med stormskritt for Tutta & co, og Tutta jager fortsatt sin første seier for sesongen. Det er nå over syv måneder siden Tuttas forrige seier, som i løpet av denne sesongen har falt fra andre- til fjerdeplass på verdensrankingen.

Torsdag får hun en ny mulighet i Manulife Financial LPGA Classic i Canada. Det blir generalprøven til U.S. Women’s Open som spilles på Pinehurst to uker senere.

Runde 2

Suzann Pettersen klatret litt i andre runde av ShopRite LPGA Classic, men har langt opp til teten før siste runde.

Med sin andre strake 70-runde lørdag, klatret Tutta fra 44. til 31. plass. Hun ligger nå to under par sammenlagt, ti slag bak den nye lederen, verdenstoer Stacy Lewis.

Lewis klinte til med åtte under par lørdag, og leder med ett slag på Christina Kim.

Årets andre major, U.S. Open nærmer seg, og Suzann Pettersen jakter fortsatt på godformen. Oslo-golferen har i løpet av året falt fra andre- til fjerdeplass på verdensrankingen, og på åtte LPGA-turneringer i år er en delt fjerdeplass i mars hennes beste plassering.

Runde 1

Suzann Pettersen jakter fortsatt årets første seier, men er et stykke ned på leaderboardet etter første runde av ShopRite LPGA Classic.

Etter første runde av ShopRite LPGA Classic i New Jersey fredag, åpnet Tutta med en runde på en under par. Med fire birdies, tre bogeys og resten par på scorekortet, deler hun 44. plassen sammen med 18 andre spillere.

Til tross for at hun åpnet under par, har hun allerede havnet åtte slag bak teten. Jennifer Johnson (-9) leder med ett slag på japaneren Haru Nomura, etterfulgt av Christina Kim.

Alle de tre kvinnene som ligger over Suzann Pettersen på verdensrankingen er godt i gang: Verdensener Inbee Park deler fjerdeplassen på fem under par. Slaget bak henne deler Stacy Lewis sjetteplassen, mens Lydia Ko følger ytterlige ett slag bak på delt 15. plass.

På delt 15. plass finner vi også svensk-norske Caroline Westrup (Bærum GK).