Kølleprodusentenes menn er på plass for å hjelpe sine spillere. Det har så langt vært en uvanlig travel uke med langt flere store endringer enn normalt.

 

Mange spillere vil ha 2er og 3er jern i bagen framfor hybrid eller fairwaywood. De trenger dem på mange av hullene, både par 3, 4 og 5. Hos TaylorMade har Rose, Goosen, Els, Kaymer og Clarke fått nye langjern denne uken. Vi får trolig se en del driving iron og minidrivere som TaylorMade SLDR Mini og Callaway Deep. Spillerne ofrer lite lengde med disse køllene og føler de får mer kontroll. Med lite spinn vil de også få god rull på Pinehursts harde fairwayer.

 

Rickie Fowlers bag, med vanlig AMP Cell i langt jern.

 

Selv om det er hardt og tørt må spillerne justere køllene sine med mer bounce. Gresstypen er avgjørende for dette. Bob Vokey forklarer hvorfor.

 

– Tourspillerne møter ikke slike forhold ofte. Man tror gjerne at det trengs mindre bounce fordi bakken er så hard. Men det er motsatt. De trenger mer bounce fordi gresset er seigt og tar godt grep om køllehodet. Mer bounce hjelper køllen gjennom både gresset og sanden der ute.

 

Jimmy Walker er en av de aller beste jernspillerne på PGA Tour og har et tradisjonelt oppsett i Titleistbagen.

 

Rory McIlroy er en av dem som har endret oppsettet sitt. Ut med en wedge og inn med langt jern. Callaways Patrick Reed har gått enda lengre. Han har et helt nytt køllesett i bagen, inkludert ny driver med lengre skaft. Nå gikk han fra en veldig kort på 43.5 tommer til 44 tommer, så overgangen blir nok ikke dramatisk. Men driveren blir trolig ikke det som gjør utslaget.

 

– Jeg har ingen anelse om hvem som kommer til å vinne, men jeg kan garantere at det blir en med utrolig bra nærspill, avslutter Bob Vokey.

 

Patrick Reeds nye køller.