Kraft Nabisco er første majorturnering i et historisk år for damene. De har nemlig 5 majorturneringer for første gang nå som Evian Championship har fått oppgradert status. Asiatiske spillere har godt grep om disse titlene. De har vunnet de syv siste. Forrige vinner fra Europa eller USA var Stacy Lewis som vant nettopp Kraft Nabisco i 2011. Hvis det er en spiller som kan bryte den asiatiske majordominansen er det nettopp Lewis.

 

Turneringen spilles på 6738 yards lange Mission Hills Country Club (Rancho Mirage, California). 34 av de 40 beste på verdensrankingen stiller til start. Vår egen Suzann Pettersen er med men stiller ikke i første rekke når favorittene skal nevnes.

 

Inbee Park, So Yeun Ryu, Yani Tseng, Jiyai Shin og Ai Miyazato leder det asiatiske majortoget. Amerikanerne håper som vanlig på Paula Creamer, men Stacy Lewis er deres sterkeste kort. Det er heller ikke umulig at veteranen Cristie Kerr kan prestere bra. Se opp for Jessica Korda, datter av den gamle tennishelten Petr Korda. 

 

Den 15 år gamle sensasjonen Lydia Ko fra New Zealand er med, og kan utrolig nok regnes som en av favorittene. Hun er fremdeles amatør og har gått glipp av store pengesummer etter sine fantastisk sterke resultat. 

 

Viasat Golf og Viaplay sender direkte;

Torsdag 4/4 kl.00.00

Fredag 5/4 kl.00.00

Lørdag 6/4 kl.00.30

Søndag 7/4 kl.00.30

 

De sender også i opptak to ganger hver dag, både morgen og ettermiddag.

 

I 2012 ble det utrolig dramatisk da IK Kim misset denne korte putten for seier. Den «mystiske» Indioeffekten fikk noe av skylden. På denne banen hevder de at det eksisterer en kraft som trekker slagene i retning byen Indio. Golfere har alltid de mest spektakulære unnskyldningene.