Thorp har jobbet i Oslo Golfklubb siden 2014, men vender nå tilbake til klubben hvor han tilbragte tusenvis av timer i oppveksten på vei til å bli et av de største talentene Golf-Norge har hatt.

Nå skal han selv bidra til å løfte frem nye talenter som sportssjef i Bærum Golfklubb – en klubb hvor han for øvrig også er æresmedlem og også har banerekorden på 63 slag.

– Det blir veldig spennende å komme tilbake. Men det blir også litt rart, ikke bare for meg, men sikkert også for flere av medlemmene som husker meg som en liten spirrevipp oppe på treningsgreenen. Nå har jeg plutselig det sportslige ansvaret i klubben. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang. Det føles som jeg kommer hjem. Det er dette som er klubben i mitt hjerte, sier Thorp til Norsk Golf.

Bærum GK har også ansatt Bente Rosenberg som daglig leder. Hun kommer rett fra jobben som daglig leder av ToppGolf AS og Nordhaug Golfklubb. Thorp sier at han opprinnelig søkte på denne stillingen, men kort tid etter åpnet det seg en annen mulighet i klubben da Nils Jørgen Kittilsen sa opp sin stilling som sportssjef.

– Det var en mulighet som dukket opp ut av det blå. Jeg var egentlig inne på intervju på jobben som daglig leder. Da klubben ringte meg for å si at en annen person hadde fått den stillingen, spurte de samtidig om jeg kunne være interessert i å bli sportssjef. Det var en «no-brainer», smiler Thorp, som gleder seg til varierte arbeidsoppgaver:

– Bærum GK er en mindre organisasjon enn Oslo GK, så jeg kommer nok til å bli en «potet». Det krever mer på alle fronter. Jeg kommer til å samarbeide tett med Bente med mange administrative oppgaver, ha ansvar for alt som har med turneringer og arrangementer å gjøre, bistå i sponsorarbeid, men hovedoppgaven blir å utvikle det sportslige arbeidet i klubben.

Thorp tar nå sikte på å benytte vintermånedene de neste årene på endelig å komme i gang med litt utdanning.

– Jeg har jo et hull i CVen etter at jeg gikk rett fra NTG til å bli golfproff. Jeg har veldig lyst til å bygge på med faglig påfyll som jeg kan bruke i den nye jobben.

Thorp benytter også anledningen til å berømme André Jåtog, som nylig sa opp stillingen som daglig leder i klubben på jakt etter nye utfordringer.

– André etterlater en sterk klubb med god økonomi, fornøyde medlemmer, ambisiøse planer for banen, og har har satt i gang veldig mye positivt i juniorarbeidet. Han har gjort en fantastisk jobb med å legge grunnlaget for et bra juniorarbeid i årene fremover, og nå skal vi forsøke å videreutvikle det han har gjort, krydret med vår egen vri og våre erfaringer.  

Les også: Bærum GK lar ungdom være ungdom