Tekst: Kaia Means

 

Du synes kanskje det hadde vært interessant å spille Golf du Palais Royal, som vi har sett på tv-skjermene på europatouren i helga. Med mindre du kjenner Prins Moulay Rachid eller kvalifiserer deg til spill på europatouren, vil dette forbli en drøm. Golf du Palais Royal er en av verdens mest eksklusive baner.

 

Men litt lenger opp langs den marokkanske kysten, i Essaouira, fins en bane som de færreste hadde vært misfornøyd med som en god erstatning.

 

Den sør-afrikanske legende Gary Player har med Golf de Mogador skapt et golfkunstverk som føles som en egen verden, lagt gjennom naturlige sanddyner og et frodig landskap med vakre, høye eukalyptustrær. Med seks forskjellige utslagssteder tilbys det noe for alle handicapnivåer – banen er på sitt lengste 6559m, men fra de fremste teeklossene er den bare 4047m. 

Vi besøkte Mogador i vinter, på en dag da temperaturen i Marrakech var over 30 grader, litt for høy for en behagelig golfrunde. Men kystbrisen og en temperatur på 25 grader langs kysten gjorde runden på Mogador til en nytelse.

Klimaet langs den marokkanske kysten kan sammenlignes med California. Selv midt på vinteren er dagstemperaturen sjelden under 22 grader. 

 

Baneforholdene på Mogador, som åpnet i 2009, er imponerende. Greenene på Mogador er som tettvevde tepper. Et ressurssterkt anlegg som ligger litt utenfor allfarvei og ennå ikke har oppnådd ønsket trafikk har lettere for å kunne tilby slike forhold.

Selv om banen ligger rett ved havet, er man ikke bortskjemt med havutsikt. På det 17. hullet slår man ut oppover tilbake mot klubbhuset, og når man så snur seg og ser ned tilbake mot teestedet får man med seg den nydelige utsikten over Atlanterhavet, med den gamle fengselsøya for Essaouira i bakgrunnen. Gary Player-designerne hadde visst tegnet hullet opprinnelig til å gå motsatt vei, slik at golfere kunne nyte utsikten mens de gikk ned mot greenen. Hvorfor de ombestemte seg er ikke lett å si. Men stort sett har de gjort en utmerket jobb, og skapt en bane som byr på varierte hull.

 

Her kunne jeg lett ha tilbrakt en uke eller to. Men hvis jeg hadde vært her så lenge, hadde jeg ikke hatt flust av andre muligheter for golf. I Essaouira (byen som tidligere het Mogador) er det enn så lenge bare én golfbane. Mogador skal ha to baner, men bane nummer to er under konstruksjon. Det tar drøye fire timer å kjøre hit fra Marrakech, og er omtrent like langt fra Agadir. Men er man fornøyd med Gary Player banen – og de færreste har så mye å utsette på den – kan et opphold her være en utflukt i luksusomgivelser.

 

På det luksuspregede Sofitel-hotellet kom vi i snakk med en sveitsisk megler som lot seg imponere. Han hadde planer om å leie privatfly og ta med alle meglervennene fra Genève. 

 

 

Hvis du er sterk i fransk kan du se denne.

 

Prøv ellers: www.sofitel.com og www.morocco4golf.com