Martens fra 18. plass til omspill

Caroline Martens fortsetter sin sterke sesongstart på LET Access Tour. Lørdag tapte hun for en eagle i omspill i sisterunden av Kristianstad Åhus Ladies Open.

Martens hadde en delt 18. plass som utgangspunkt for lørdagens sisterunde på LET Access Tour i Sverige, men spilte seg helt opp til toppen av leaderboardet med en avsluttende 69-runde.

Runden inneholdt fire birdies, en bogey og resten par, og var feltets eneste score under 70 slag lørdag.

Martens måtte ut i omspill mot Linn Andersson fra Sverige og Eleanor Givens som også avsluttet  på fire over par sammenlagt. Med eagle i omspill avgjorde amatøren Andersson turneringen i sitt favør, og kunne med det juble for sin første seier på LET Access Tour.

– Nesten en seier i dag. Kom fra åtte slag bak og leverte en veldig bra 69 og endte opp i playoff. Jeg ble dessverre slått da den andre spilleren senket innspillet fra fairway! Men jeg ga det et godt forsøk!, skriver Martens på sin Facebook-profil

Martens lå før ukens turnering på 11. plass på tourens Order of Merit-liste. Når listen oppdateres i løpet av helgen vil hun gjøre et byks opp mot topplasseringene. Det er de tre øverste plassene ved sesongslutt som sikrer kortet på Ladies European Tour, slik Cecilie Lundgreen klarte med sin 3. plass i fjor.

Runde 1 og 2

Caroline Martens ligger åtte slag bak teten før siste runde av ukens LET Access Tour-turnering.

Tyrifjord-golferen hadde en god start på året etter at hun mistet rettighetene på Ladies European Tour. Hun åpnet med 5.- og 7. plass i hennes to første LET Access-turneringer for året. I hennes forrige turnering, Ocho Golf Ladies Open i Spania for to uker siden ble det imidlertid misset cut.

Fredag klarte hun cuten igjen i Kristianstad Åhus Ladies PGA Open, men uten å overbevise. Med runder på 76 og 75 slag ligger hun syv over par sammenlagt, noe som holder til en delt 18. plass når lørdagens avslutningsrunde gjenstår.

Selv om hun ligger syv over, er det ingen som scorer lavt i Sverige, og Linn Andersson leder på hjemmebane på en under par.

Martens har bare ett slag opp til sin tredje topp 10-plassering for året, og fem slag opp til topp 5.