Utstyrsbyttet er rett rundt hjørnet for verdenseneren, som er ryktet å signere en tiårsavtale med Nike verdt svimlende 1,4 milliarder kroner. Det betyr at ukens Europatour-avslutning, DP World Tour Championship vil bli hans siste Europatour-turnering med utstyret som han har brukt på sin vei til toppen i rakettfart.

Sir Nick Faldo har tidligere uttrykt bekymring for at utstyrsbyttet kan påvirke McIlroys spill negativt. Det frykter ikke hovedpersonen selv.

På spørsmål fra reporterne i Dubai om han trodde nye køller kunne påvirke spillet hans negativt svarte han:

– Jeg tror at alle utstyrsleverandørene lager fantastisk utstyr om dagen, og alt er veldig likt – mange av køllene deres lages på de samme fabrikkene. Jeg tror ikke det vil utgjøre noen forskjell.

– Jeg spiller fortsatt med Titleist-køllene mine – dette er den siste uken – men jeg har eksperimentert litt med de nye, nok til å føle meg komfortabel på vei inn i den nye sesongen, svarer McIlroy.

McIlroy har i år fulgt Luke Donald, som i fjor ble den første til å vinne pengelistene på begge sidene av Atlanteren. Det har tatt vekk spenningen fra årets sesongfinale. Det er ikke McIlroy enig i.

– Jeg synes formatet er bra. Det er et sesonglangt løp – det er slik det er. Det er kanskje et lite antiklimaks denne uken, men som jeg har sagt tidligere så handler alt om å vinne begge trofeene på søndag.

Om å vinne Race to Dubai, sier han:

– Jeg har hatt fire forsøk, og det var herlig å klare å gjøre det i år. Det har vært en fenomenal sesong, men jeg har fortsatt en turnering igjen og ønsker å avslutte sterkt med å plukke opp to trofeer når uken er omme.

Men hva er målet for tiden fremover?

– Jeg ønsker å vinne min tredje og fjerde major. En karriere-grand slam (vinne alle majorer) er nok det neste opplagte målet for meg.

 

Er du enig i McIlroys utsagn om at alle kølleprodusenter produserer tilnærmet like bra utstyr? Bruk kommentarfeltet under og si din mening!