Ledelsen deler han på seks under par sammen med David Horsey og Alvaro Quiros. 22-åringen spilte feilfritt under torsdagens åpningsrunde, og gjorde ingen bogeys på sin vei til en runde på 64 slag i kraftig vind.

Trioen i tet leder med ett slag på Miguel Angel Jimenez, som selv har vunnet turneringen to ganger tidligere. Ytterlige ett slag bak deler Gareth Maybin og Darren Beck femteplassen.

Rory McIlroy er forøvrig avhengig av en topp-to-plassering denne uken om han skal ha noe som helst håp om å klatre forbi Luke Donald på toppen av Europatour-rankingen i sesongavslutningen Dubai World Championship neste uke. Han har vært med i seierskampen i en rekke turneringer i år, men fortsatt står U.S. Open-seieren i juni som han eneste tittel i 2011. Det ønsker han å gjøre noe med. 

– Jeg gir meg selv nok muligheter, men det er noen grep som må gjøres for å forvandle de topp-fem-plasseringene til seiere. I år har jeg definitivt følt at jeg har tapt seieren i et par tre turneringer. Det er noe jeg jobber med. Det viktigste er å fortsette å gi meg selv muligheten til å vinne, og når det først skjer vil det forhåpentligvis skje litt oftere.

– Alt handler om stabilitet, og være i nærheten av toppen når man kommer til søndagen. Jeg har ledet mange turneringer etter første runde, men det skal spilles mye mer golf, og jeg må spille veldig bra om jeg skal plukke opp trofeet på søndag, sier han.

Å se Rory i toppen kommer ikke som noen stor overraskelse. De to siste sesongene har han spilt tre turneringer i Hong Kong. Det har endt med to andreplasser og en sjetteplass. Også for Alvaro Quiros er alt som forventet.

– Det er ikke noen overraskelse å se Rory der oppe. Det er jo der han er hver eneste uke, konkluderer spanjolen.

Kilde: europeantour.com

NB! Eirik Tage Johansen har spilt sin siste Europatour-turnering for sesongen, og er dermed ikke med i Hong Kong. Han slår i gang med trinn 2 av Q-school i Spania fredag. Det gjør også Jan-Are Larsen og Jason Kelly.