Den levende legenden har lenge vært en motstander av de moderne golfballene. Han mener de har bidratt til å gjøre golfsporten tregere.

 

– Det er ikke bare spillerne som forårsaker sakte spill, sier Nicklaus i følge Bleacher Report

 

Nicklaus sier moderne golfballer flyr så langt at det har tvunget banedesignerne og turneringsarrangører til å gjøre banene lengre, fairwayene smalere og roughen tykkere. Resultatet er sakte spill sier Nicklaus.

 

– Vanskelighetsgraden på golfbanene, lengden på banene, og lengden golfballen flyr fører til at det tar mer tid. Etter min mening er det golfballen som har hovedskylden i sakte spill. En golfrunde pleide å vare tre til tre og en halv time. Da jeg spilte British Open spilte vi vanligvis sisterunden på tre timer eller mindre. I dag bruker de nærmere fem.

 

Nicklaus sier «flaskehals-golfen» på touren også påvirker hvordan amatører og hobbygolfere spiller.

 

– Jo lenger tid rundene tar, jo mindre publikumsvennlig blir det. Dessuten er proffene forbilder for unge spillere, som ofte forsøker å herme etter proffene og hva de gjør. Plutselig bruker også ungene fem og en halv time på en runde. Det sakte spillet smitter over på hele golfsporten.

 

Les også: 30 tips for å unngå sakte spill

 

«The golden bear» sier en mulig løsning er å gå tilbake til mer gammeldagse golfballer.

 

– Om vi lot være å gjøre noe med utstyret, men endret golfballen tilbake til det den var, vil det bety kortere golfbaner. Det er bra for tourene, men også golf generelt fordi det betyr lavere kostnader til vedlikehold, lavere priser for å spille golf, raskere spill, mindre bruk av land, mindre bruk av kunstgjødsel, mindre av alt – det vil gjøre golfsporten mer økonomisk.

 

Colin Montgomerie foreslo forrige uke at tourene burde begynne med «skuddklokker», der spillerne tas tiden på før hvert slag, og må trykke på avtrekkeren innenfor et angitt antall sekunder.

 

Det har i år begynt å slås hardere ned på spillere som tar seg for god tid ute på banen. 14 år gamle Tianlang Guan ble tildelt straffeslag for tregt spill etter gjentatte advarsler under The Masters for to måneder siden. Under The Open Championship nå nylig fikk Hideki Matuyama også straff for sakte spill.

 

USGA har varslet at de skal sette inn støtet for å få golfere til å spille raskere. I juni lanserte de kampanjen «While we’re young», frontet av  blant annet Tiger Woods, Arnold Palmer, Annika Sörenstam og Clint Eastwood. 

 

I en undersøkelse foretatt av National Golf Foundation kom det frem at 91 prosent av alle aktive golfere sier de ofte plages av sakte spill, og at det ødelegger deres opplevelse ute på golfbanen. Over 70 prosent av respondentene mener sakte spill har blitt verre med årene, og halvparten svarte at de på et elller annet tidspunkt har gått av banen på grunn av frustrasjon over sakte spill.