2.runden er ikke ferdigspilt. Spillet ble avsluttet ca.02.30 norsk tid da det ble for mørkt.

 

Noen sa det skulle bli lett. Det ble det ikke. Merion viste tenner i dag. Små, korte tenner men skarpe nok til å gi verdens beste spillere en skrape i scorekortet.

 

Flaggplasseringene må ha blitt bestemt av en greenkeeper med dårlig sans for humor. Treputtene kom tett og tok knekken på mange stjerner. Rough på steroider fikk noen til å ønske en kantklipper som fjortende kølle i bagen.

 

Dagen startet med at enkelte grupper spilte ferdig 1.runden. Søkelyset var på verdens #1 og #2, Tiger og Rory. Begge endte på +3 og ble slått med ett slag av Adam Scott. Med Phil Mickelson i ledelse på -3 mente noen det ble vel mye å være seks slag bak. Men som Golf Channels Jason Sobel skrev;

 

– Trodde du de var ute av det med +3? Velkommen til US Open.

 

Begge spilte 2.runden på par. Spillet var sterkt varierende, begge må sies av å være et godt stykke unna toppnivået. Mastersvinner Scott fikk det tøft. +5 betyr +7 totalt. Tiger og Rory er med for alvor, Scott ser ut til å klare cuten med et nødskrik.

 

Australske Senden var en av spillerne som utfordret teten tidlig på dagen. Runder på par og +1 betyr at stødige Senden må regnes med i helgen. Dagens høydepunkt kom på #5 der han puttet fra 15 meter utenfor greenen og senket for birdie. Også Luke Donald var ganske tidlig inne etter to runder. -2 ble fulgt opp med +2, men par totalt er et glimrende utgangspunkt for helgen. Donald gjorde enkelte feil men viste også glimt av briljanse. Som på det korte #13 på 110 meter. Han misset greenen og stod foran en vrien chip. Den senket han med største selvfølgelighet.

 

Phil Mickelson imponerte stort med -3 i går. 2.runden gikk ikke helt etter planen. Med tre x bogey og resten par var han med i teten men hadde nok en dårlig følelse. Nå er det Mickelson vi snakker om og da kan alt skje. På #18, i halvmørke og sekunder etter at hornet gikk senket han en lang putt for birdie. Delt ledelse og en overveldende positiv følelse med inn i 3.runden.

 

‘Groundhog day’

 

 

Dagens mann er uten tvil Billy Horschel. Den amerikanske energibunten traff 18 av 18 greener (GIR)! Det er den beste statistikken i US Open på 15 år. På 36 hull har han truffet 31. En strålende runde på -3 sendte ham i tet sammen med Mickelson. Han har hatt en flott sesong og må tas seriøst på Merion. 

 

2.runden ble altså ikke ferdigspilt før mørket senket seg over Philadelphia. De to amatørene Cheng-Tsung Pan (Taiwan og University og Washington) og Michael Kim (USA og University of California) er begge på -2 for dagen og henholdsvis par og +1 totalt. Ufattelig imponerende. Vår svenske venn Henrik Stenson har også en god runde på gang som må fullføres i morgen. Ian Poulter er på par med fire tøffe hull å fullføre på morgenkvisten. 

 

Noen stjerner må ta en tidlig helg mens collegegutta nyter sine runder i rampelyset. Peter Hanson (+10), Keegan Bradley (+11), Nick Watney (+11 ikke ferdig), Francesco Molinari (+12), Ryan Moore (+12, ikke ferdig), Graeme McDowell (+13), Branden Grace (+13), Jim Furyk (+16) og Torbjørn Olesen (+18) må finne andre ting å gjøre.

 

Noen spillere må tenke på hva som kunne vært. Argentinske Tano Goya spiller til daglig på European Tour. Han kvalifiserte seg inn til US Open og gikk 1.runden på +1. Sterk prestasjon. I dag ble det +13.

 

Alt ligger til rette for magiske øyeblikk i helgen. 2.runden må først fullføres, så tar vi fatt på den siste testen. Så lenge det er tørt og blåser litt vil Merion bare bli tøffere for hver time. Ingen blir overrasket om vinnerscoren er over par.