23 år gamle Koepka vant søndag Challenge Tour-turneringen Scottish Hydro Challenge med tre slag, og sikret samtidig deltagelse på Europa-touren resten av sesongen og neste sesong.

 

Koepka har vunnet tre ganger på Challenge Tour i år, og fire ganger siden september. Han er med det den første amerikaneren som vinner tre ganger på Challenge Tour i en og samme sesong.

 

– Dette er bare begynnelsen, og jeg har klart det på under et år som profesjonell. Jeg vet det høres litt kjepphøyt ut, men jeg har satt lista høyt for meg selg. Forhåpentligvis vinner jeg snart på Europa-touren. Kanskje grenser forventningene mine til å være for høye, men det er bra å pushe seg selv og aldri være tilfreds, sa Koepka etter søndagens seier.

 

Skal vi tro fjorårets Challenge Tour-vinner Espen Kofstad og Joakim Mikkelsen har han rett i at dette bare er begynnelsen.

 

– Jeg må si, Brooks Koepka er en av de beste golferne på planeten i disse dager. Imponerende spill på Challenge Tour, skriver Kofstad på sin Twitter-profil

 

Challenge Tour skriver på sin offisielle Twitter-konto:

 

– Se opp European Tour. Skal vi tro rapportene kommer Brooks Koepka til å bli en enorm spiller i fremtiden. Ordet her på Scottish Hydro Challenge er at Koepka er «the next big thing» i golf.

 

Joakim Mikkelsen sier til Norsk Golf at «spinnvill» er et passende ord for å beskrive amerikanerens golf om dagen.

 

– Han prates om blant alle spillerne som den neste store tingen. Så fort han blandet seg i toppen i denne turneringen «visste» alle at han kom til å vinne. Nesten litt Tiger-status. Jeg har aldri spilt i samme ball som han, men han har jo blitt kjent både på college, Challenge Tour og Q-School i USA i fjor. Da fikk han forøvrig juling, hehe, spøker Mikkelsen.

 

Drammenseren tror ikke det er lenge til Koepka får sitt gjennombrudd også blant Europas beste.

 

– En veldig rolig og hyggelig type. Jeg tror han kommer til å yppe seg raskt også på Europa-touren.

 

Koepka er født i Wellington i Florida, og spilte collegegolf for Florida State University. Der rakk han å vinne tre turneringer, endte topp-10 i nesten halvparten av de 46 turneringene han spilte, og ble kåret til All-American tre ganger.

 

Han har også allerede rukket å få majorerfaring. Som amatør kvalifiserte han seg i fjor til U.S. Open på Olympic Club i San Francisco. Kort tid etter å ha misset cuten i den turneringen bestemte han seg for å ta steget inn i de profesjonelles rekker.

 

Det angrer han nok ikke på i dag. Koepka var nummer 1459 på verdensrankingen uken etter U.S. Open. Nå er han oppe på 122. plass.

 

Neste måned venter ny major på Koepka. Mandag ble det spilt kvalifisering til The Open, og Koepka vant hele kvaliken foran en rekke etablerte Europatour-stjerner, og er dermed klar for å møte Tiger & co. på Muirfield.