Det pumpes stadig mer penger inn i internasjonal toppgolf, men nå er utviklingen i ferd med å aksellerere i en enorm fart.

Nyheten om at de største tourenes hegemoni er i ferd med å bli utfordret av de konkurrerende «superligaene» Premier Golf League og den fortsatt navnløse saudi-finansierte touren, har tvunget PGA- og European Tour til å ta grep for å hindre deres stjernespillere i å melde overgang til de nye tourene.

Europatouren har byttet navn til DP World Tour og dobler premiepengene fra 2022. Også på PGA-touren øker premiepengene stadig, og i tillegg startet de opp det nye bonusprogrammet «Player Impact Program», som belønner spillerne som har skapt mest blest i mediene i løpet av året.

Bonuspotten er på hele 445 millioner kroner, der drøye 70 millioner går til vinneren, og onsdag avslørte Phil Mickelson på Twitter at det var han som hadde stukket av med førstepremien:

PGA Tour hadde i utgangspunktet tenkt at fordelingen av bonuspotten skulle være konfidensiell, men egenrådige Mickelson avslørte i et senere innlegg på Twitter at det var Tiger Woods som stakk av med andreplassen.

Player Impact Program baserer seg på Google-søk, eksponering i nasjonale og internasjonale medier og rekkevidde i sosiale medier.

Mickelson stod for årets mest populære seier på PGA-touren da han ble tidenes eldste majorvinner i PGA Championship på Kiawah Island i sommer i en alder av 50 år. I tillegg har han blitt en aktiv meningsbærer og humorist i sosiale medier, hvor han virkelig lever opp til kallenavnet «Phil the thrill».

At Tiger kommer på andreplass i et år der han ikke har spilt noen offisielle turneringer på PGA-touren, sier sitt om hans vedvarende popularitet. Tiger gjorde nylig comeback i den uoffisielle far-sønn-turneringen PNC Championship, 10 måneder etter bilulykken som nesten tok livet av ham i februar.

Ifølge Golf Channel var det flere som fulgte Tigers comeback på TV, enn som fulgte majorturneringen The Open Championship (!) i sommer.