Mikkelsen fortsatte fallet

Joakim Mikkelsen falt tre plasser i sisterunden av Open Blue Green Côtes d'Armor Bretagne.

Joakim Mikkelsen klarte dessverre ikke å holde trykket oppe etter den imponerende 65-runden i Frankrike på torsdag. Med en 79-runde lørdag raste han nedover leaderboardet. Søndag rundet han av turneringen med 74 slag, fire over par.

Dermed falt han tre plasser ned til delt 56. plass, ti over par sammenlagt. 56. plassen var verdt drøye 600 euro.

Norwegian Challenge-vinneren fra 2011, Andrea Pavan vant turneringen med tre slag (-11) på waliseren Rhys Davies og Robert Dinwiddie fra England.

Neste Challenge Tour-turnering på tapetet er Kharkov Superior Cup i Ukraina fra 12. til 15. september.

Runde 3

Det ble en slitsom dag på jobben for Joakim Mikkelsen idag. Med en runde på ni over par raste han 36 plasser ned til  53. plass

Etter 11 hull lå drammensgutten to slag underpar og var i god flyt. Men så gikk det aldeles galt.
– Jeg mistet ballen i roughen på hull 12. Det ble en åtter, og etter det begynte jeg å slå i alle retninger. En fryktelig opplevelse!, skriver Joakim Mikkelsen på tekstmedling til Norsk Golf.

På de siste seks hullene ble det tre par og tre dobbeltbogeys, så det er lett å forstå t det var en frustrert golfer som twitret følgende:  Well that was embarrassing…#fore

Italienske Andrea Pavan leder turneringen i Bretagne suverent på – 13, fulgt av Alan Dunbar fra England på -7 og danske Lucas Bjerregaard på -6.

Joakim Mikkelsen ligger totalt på +6 før siste runde slås igang søndag morgen.

Runde 2

Joakim Mikkelsen startet andre runde av Open Blue Green Cotes d’Armor Bretagne på andreplass, men falt 15 plasser i andrerunden.

Drammenseren ligger dermed på delt 17. plass etter halvspilt turnering med tre under par sammenlagt.

Mikkelsen måtte to over par på andre runde, etter fire bogeys, to birdies og resten par. Han har åtte slag opp til den overlegne lederen Andrea Pavan fra Italia, men bare to slag opp til karrierens første topp-10-plassering.

– Veldig solid på første runden. Lenge bra på andre runde også, men gikk tom for energi på slutten og da kom rullgardina dessverre. Dumme feil, men sånn er golf! sier Mikkelsen til Norsk Golf.

Stavanger-golferen Sondre Ronold var også på startstreken denne uken i det som var hans første Challenge Tour-turnering i karrieren. Men +3 totalt var han bare ett slag unna å klare cuten på første forsøk.

Runde 1

Etter utsettelse på grunn av tåke ble førsterunden avsluttet i dag. Joakim Mikkelsen seilte rett opp på 2.plass med en glimrende runde.

Ukens turning på Challenge Tour er Open Blue Green Côtes d’Armor Bretagne. Norge stiller med Joakim Mikkelsen og Sondre Ronold.

Forholdene var ikke spesielt bra i dag, skal vi tro Mikkelsens egen uttalelse.

– Skulle egentlig spilt under glimrende forhold i går. Ser ut til at jeg spiller under forferdelige forhold i dag i stedet.

Men utteling fikk han allikevel. 6 x birdie og en enslig bogey. Betyr altså 2.plass etter en runde. Best for dagen var Andrea Pavan, som har startet andrerunden og spilt seg til -8 totalt. På European Tours nettside blir han omtalt som både ‘danske Joakim Mikkelson’ og ‘Mickelsson’. Vi unnskylder at de forveksler ham med litt mer kjente Phil fra USA. Men dansk er han i hvert fall ikke.

Sondre Ronold hadde dessverre en tyngre dag på jobben og endte på +3. Han har spilt tre hull av andrerunden og falt ned til +5 totalt. Cuten ligger for øyeblikket på +2.