Det spøkte både for Jan-Are Larsen (Miklagard GK) og Eirik Tage Johansen med tanke på å klare cuten i BMW Italian Open etter første runde, og til tross for at de begge noterte seg for gode andrerunder fredag, skulle det til slutt akkurat ikke holde.

Jan-Are Larsen innledet turneringen med en runde på to over par, men kunne fredag levere ett scorekort med syv færre bokførte slag. En bogeyfri runde på 67 slag, fem under par tok ham til tre under par for turneringen, ett slag bak cutgrensen som ble satt på fire under par. Dermed endte han på 74. plass, og får ikke muligheten til å fullføre turneringen.

74. plassen delte han med 14 andre spillere, blant dem Eirik Tage Johansen. Johansen fikk en bedre start på turneringen enn Larsen torsdag med en åpningsrunde på 71 slag (-1), og fulgte opp med en andrerunde på to under par. Det var dessverre akkurat ikke nok. 

– Jeg spilte stødig og bra, men noen putter forble på utsiden, skriver Tage på sin hjemmeside. Han skriver videre at han kom inn på 52. plass, og dermed krysset fingrene for regnvær slik at cuten skulle forbli på minus tre, men det skulle dessverre bli med håpet.

Også Marius Thorp har vært i aksjon på Royal Park I Roveri-banen i Torino denne uken, men fortsetter å slite med å få spillet til å sitte. Med runder på henholdsvis 73 og 75 slag endte han fire over par, og en svak 139. plass.

Engelskmannen Robert Rock leder turneringen med sine tolv under par. Han tar med seg en ett-slags ledelse inn til helgen på sin landsmann Chris Wood og nederlenderen Joost Luiten. Beste skandinav er danske Andreas Hartø på en delt 10. plass.

 

Challenge-touren

På Allianz Open på Challenge-touren i Frankrike får vi i det minste muligheten til å følge en nordmann denne helgen – Jason Kelly klarte cuten etter runder på 73 (+3) og 67 (-3) slag. Kelly ligger even for turneringen, mens cutgrensen ble satt på to over par. Han ligger foreløpig på en godkjent 33. plass.

Peter Kaensche skulle på sin side skulle få det tyngre – Losby-spilleren åpnet turneringen med en runde på en over par og hadde gode muligheter til kvalifikasjon før fredagens runde, men sprakk totalt med en runde på ni over par, 79 slag. Til tross for to birdies gjorde han en bogey og hele fem dobbelbogeys. Dermed ble det 131. plass, ti over par og hele åtte slag bak cutgrensen.

Leaderboard

 

 

Runde 1

Eirik Tage Johansen ligger best an av de norske gutta som er i aksjon på Europatouren denne uka. Han er en under par etter første dag, etter at han på et tidspunkt lå to over. Sterk snuoperasjon, altså, og det kunne vært enda et hakk bedre, hadde det ikke vært for bogeyen han pådro seg på det siste hullet.

Cutgrensen ser ut til å ligge på rundt to under par, og det betyr at Tage helst må forbedre seg ytterligere fredag for å få være med i helgens spill. Det hadde vært en fin opptur for siddisen.

Marius Thorp og Jan-Are Larsen deltar også med i turneringen, og de åpnet på henholdsvis en og to over par. To gode runder fredag, så er de også med i helgen.

Men det er et godt stykke opp til toppen på en dag da svært mange leverte svært gode scorer. Robert Rock og Chris Wood leder på åtte under par, mens de 30 beste er fire under par eller bedre. Rock avsluttet for øvrig med fem birdies på rad. Både Rock og Wood jager sine første seire på Europatouren.

Som vanlig er det skandinaviske innslag i toppen av ledertavlen. Thorbjørn Olesen fra Danmark ligger på tredjeplass med sin åpningsrunde på sju under par. Thomas Bjørn er fem under. Svenske Niclas Fasth og Michael Jonzon har også fått brukbare starter med sine runder på tre under par.

 

På Challengetouren var det også norske spillere i aksjon torsdag. Peter Kaensche åpnet Allianz Open Cotes d’Armor på en over par, og det er godt nok til akkurat å ligge utenfor det som ser ut til å bli cutgrensen. Jason Kelly åpnet to slag dårligere.