Etter tre runder «på det jevne» (hvis det er lov å si om 70, 69, 70) kom omsider eksplosjonen fra Viktor Hovland. Etter lørdagen lå han på en delt 52. plass, men der hadde den ferske proffen ikke tenkt til å bli værende spesielt lenge.

Hovland startet med birdie på de tre første hullene, og rundet på 32 slag, fire under par. Han fulgte opp med birdies på hull 11 og 12, og lå med det seks slag under par etter bare tolv hull. Etter to nye birdies på hull 14 og 17, flørtet Hovland med banerekorden på 63 slag. Men på det siste hullet ble det «bare» par, dermed kunne den ferske proffen levere inn scorekort med 64 registrerte slag.

Dermed klatret Hovland hele 39 plasser på søndagen, og endte på en sterk 13. plass på -15 totalt. 

Folkets favoritt med utrolig bragd

Det var ingen tvil om hvem publikum holdt med i Detroit denne helgen. Nate Lashley misset egentlig mandagskvalet og kom inn i turneringen som sistemann etter at en annen spiller trakk seg tidligere i uken.

Nate Lashley hylles på vei opp til sin livsforandrende, første PGA Tour-triumf. (Foto: Getty Images)

Men jammen grep han ikke sjansen med begge hender. 36-åringen utklasset rett og slett resten av feltet, og vant på -25, hele seks slag foran nærmeste konkurrent. Og med det er livet snudd opp ned for amerikaneren som til nå har prøvd å kvalifisere seg inn i turneringer uke etter uke, for så å kjempe for å klare cuter. 

Nå er han sikret spill på PGA Touren de neste to sesongene, han skal spille Masters, The Players Championship, The Open og U.S. Open. Han går fra å være en som sliter med å få endene til møtes til langt på vei å sikre seg en god inntekt de neste årene. Det var en ordknapp og meget beveget Lashley som takket fansen etter at den siste putten var satt.

 

Leaderboard