Som en del av de syv avgangsstudentenes eksamen arrangerer de golfskole i Almerimar fra 19. til 26. februar 2020.

Golfskolen blir en treningsuke for spillere på alle nivåer, der golfstudentene ved Høyskolen i Innlandet er med på å arrangere turen og bidra som proer underveis.

Så lenge PGA har drevet med utdanning, har avgangsstudentene hatt denne golfskolen som sin eksamensreise. De jobber både med å organisere, selge inn, markedsføre og budsjettere reisen, og de skal lage et komplett opplegg for en hel uke med treningsplaner og aktivitetsopplegg for spillere på alle nivåer. Nytt i 2020 blir at studentene også vil være med ut på banen for å gi deltagerne verdifulle tips om spillestrategi for å senke scoren.

I år er det åtte studenter som står for opplegget.

PGA-studentenes golfskole arrangeres av reisebyrået Golfbreaks som er arrangør av turen, hvor turdeltagerne får spilt fem runder i løpet av treningsuken.

Den norske golftrenerutdanningen gikk gjennom store endringer i 2013 i et samarbeid mellom PGA of Norway, Norges Golfforbund og Høgskolen i Innlandet (den gang Høgskolen i Hedmark).

Gjennom de nyoppstartede studiet fikk man en bachelorgrad i idrettsvitenskap med spesialisering innen golf, og det treårige studiet gjorde at de som tok golfutdanning, endelig også kunne få støtte gjennom Lånekassen. Siden den gang har de uteksaminert et tyvetalls studenter.

Les mer om turen her (pdf)