Mørk Andersen vant sin første collegeturnering

Sebastian Mørk Andersen har i løpet av 2013 for alvor havnet på den norske golf-radaren. Tirsdag vant han karrierens første collegeturnering.

Nøtterøy-golferen måtte ut i omspill for å sikre seieren i Myrtle Beach Men’s Golf Intercollegiate-turneringen i South Carolina. Andredivisjonsturneringen ble spilt over 36 hull, og Mørk Andersen ble best av 101 spillere.

Andreåringen ved Mount Olive College ble i fjor kåret til «årets nykommer» i Conference Carolina. Tirsdag fulgte han opp åpningsrunden på 69 slag med en runde på par (72). Dermed avsluttet han tre under par sammenlagt, sammen med Braden Gaylon fra Lincoln Memorial. Men i omspill måtte amerikaneren gi tapt.

Tre av Mørk Andersens lagkamerater endte også topp-20, og laget endte til slutt på andreplass i lagkonkurransen.

2013 har vært en gjennombruddssesong for Mørk Andersen. Etter en sterk debutsesong på college, kom han hjem til Norge og vant sin første Norgescup-turnering på hjemmebanen Nøtterøy. I sommer ble han for første gang valgt ut til å representere landslaget under lag-EM på Silkeborg.

Mørk Andersens lagkamerat Julie Lønnechen var også i aksjon på Myrtle Beach denne uken, og også hun bet godt fra seg. Hun endte på en sterk femteplass etter runder på 72 og 29 slag. Mount Olive endte på fjerdeplass i lagkonkurransen.

Mange av de norske collegespillerne har imponert denne uken. Her er resultatene fra turneringene som avsluttet tirsdag:

7. – 8.10.: Lady Pirate Intercollegiate.

Nicoline Skaug (East Carolina) delte 5. plassen i North Carolina med runder på 73-73-74 (+4). Hun endte fem bak vinneren Avery George.

Resultater

7. – 8.10.: Guy Harvey Invitational

Erik Grønhaug (Barry) endte på delt 15. plass med runder på 70-74-72 (E). Han endte fem bak lagkameraten Adam Svensson som vant turneringen.

I dameklassen ble Guro Rambjør (Florida Tech) beste norske på delt 30. plass etter runder på 80 og 77 (+13). Eline Askeland endte nede på 73. plass etter to 86-runder (+28).

Resultater herrer

Resultater damer

7. – 8.10.: California The Challenge

Atle Ruden (California U) falt fra 7. til 12. plass på sisterunden etter en avsluttende 77-runde. Dermed endte han 12 over par. Laget hans vant turneringen.

Resultater

7. – 8.10.: Birdies for Breast Cancer

Cesilie Hagen bidro til en andreplass i lagkonkurransen for CSU Northridge etter en fin 7. plass individuelt (71-75-77). Hennes lagvenninne Elisabeth Haavardsholm endte på 20. plass etter runder på 70-84-78.