Søndag 28. mai braker det løs igjen, da arrangeres det som muligens er Europas største juniorturnering for 32. gang.
Og rekorddeltakelsen fra 2016 vil bli slått med solid margin. 211 barn og juniorer deltok i fjor, i skrivende stund er hele 270 barn i alderen ett til nitten år påmeldt til den tradisjonsrike turneringen.

Basert på alder og handicap spilles enten ett, fire, ni eller atten hull. Utslagssted vil være tilpasset de ulike klassene, de aller yngste spiller kortere baner med et poengsystem basert på én drive, ett innspill og én putt.

 

Storsatsing på barna

Oslo Golfklubb har lenge lagt mye ressurser i å få barn og unge til å prøve golf. Inneværende sesong er det over 200 aktive barn og unge som ukentlig trener og spiller golf på og rundt golfbanen.

– Konkurransen med andre fritidsaktiviteter er har og mange velger andre idretter enn golf. Klubben har jobbet målrettet for å få flere til spille golf, spesielt med fokus på jenter, forteller idrettssjef Jan Wojtaszek.
– Kvalitet i treningen er en viktig suksessfaktor, men det jobbes også for å få spillerne til å delta i turneringer. Derfor det det veldig moro at interessen for denne turneringen er så stor, og så er det hyggelig at det deltar mange spillere fra andre klubber også, sier Wojtaszek.

Narvesen Tour

Turneringen har lang tradisjon, ifølge Oslo Golfklubb selv er den antagelig Europas største juniorturnering. Det var familien Newey, som i dag driver klubbens proshop, som startet det hele for mer enn tre tiår siden.

Sarah og Carls Cup og Anthonys minipokal er den første turneringen som spilles som en del av Narvesen Tour. Turneringene i touren er åpen for alle barn og unge som ønsker å spille golf. 

Og det er fremdeles mulig å melde seg på – fristen er 25. mai. Link til påmelding finner du her!