Til tross for at han ikke har vunnet en major siden 2014, har Rory McIlroy spilt noe av sitt livs beste golf det siste året.

Når Official World Golf Rankings oppdateres på mandag, blir fjorårets beste spiller på PGA-touren belønnet med den gjeve førsteplassen på verdensrankingen – 1605 dager etter at han sist var på toppen av næringskjeden i golfverden.

McIlroy kommer til å ligge bare tre hundredels poeng foran Brooks Koepka i den oppdaterte rankingen, og ettersom verken McIlroy, Koepka eller Jon Rahm spiller i ukens turnering på Pebble Beach, er McIlroy garantert å være verdensener når han pegger opp i Genesis Open i California neste uke.

Siden McIlroy sist var verdensener i september 2015 har hele seks spillere vært innom toppen av rankingen: Jason Day, Jordan Spieth, Dustin Johnson, Justin Thomas, Justin Rose og Koepka.

Da McIlroy var gjest i Mark Immelmans podcast «On the Mark» forrige uke, fortalte McIlroy at han har begynt å tilnærme sin golftrening på en annen måte.

Mens stadig flere spillere benytter høyteknologiske hjelpemidler og videoanalyse for å forbedre sitt spill, har McIlroy bestemt seg for å gå «back to basic» og spiller mer med følelse.

– Jeg har prøvd å gå litt bort fra alle de greie. Jeg prøver å spille med mye mer følelse, og jeg er til og med skeptisk til å se svingen min på video. Jeg har gjort alt det før. Jeg har gjort alle de biomekanikk- og 3D-analyse-greiene. Det er bra og det hjelper, men på dette punktet i karrieren min vet jeg godt hva som funker for meg, forklarer McIlroy.