The Tour Championship er i gang, FedExCup-sluttspillets siste turnering, der vinneren har gode muligheter til å stikke av med hele bonuspotten på ti millioner dollar. Og etter første runde er det velkjente navn i toppen. Keegan Bradley leder etter sin åpningsrunde på seks under par, mens Jason Dufner deler andreplassen med Luke Donald og Chez Reavie.

Det er ikke mer enn fem uker siden Bradley og Dufner kjempet om seieren i PGA-mesterskapet, et omspill Bradley til slutt gikk seirende ut av. Den turneringen gikk også av stabelen i Atlanta, der ukens turnering spilles, og begge har uttalt at de elsker bermudagresset de spiller på. Dufner sier sogar at 70 prosent av alle dollarene han har tjent på å spille golf, har kommet på nettopp det underlaget.

Fordi Dufner kom seg i hus før Donald og Reavie, kommer han til å gå ut sammen med Bradley i runde to. I The Tour Championship vil ballene bli satt opp på nytt etter hvordan de ligger an på ledertavlen.

– Jeg tror ikke det er noen tilfeldighet at de to ligger i toppen. Ikke i det hele tatt, kommenterer Luke Donald.

– Han er en fin fyr, sier Bradley om Dufner. – Det er kult at vi skal spille sammen igjen i Atlanta, legger han til.

Dufner kaller det hele «litt interessant, tror jeg. Kanskje noen tanker her og der vil komme fram og tilbake.» Da vi sist så dem i ball sammen i midten av august, var det Bradley som til slutt kunne juble. Men Dufner fikk mange nye fans ved måten han taklet nederlaget på, og i hans øyne var det egentlig ikke snakk om noe nederlag. Han ble tross alt nummer to i en majorturnering.

– Jeg sa til folk at de ikke måtte synes synd på meg. Det var ingenting å synes synd på meg for. Jeg lå godt an, men klarte det ikke. Det er mye bra som skjer med meg og med livet mitt, så ikke dvel ved de negative tingene. Det var ingen negativ opplevelse for meg. Men det finnes verre ting enn å tape et omspill i en major.

Dufner misset cuten i et par turneringer etter det, men virker å være tilbake i form nå. Han ble nummer seks i BMW Championship sist uke. Bradley misset cuten i de to første sluttspillsturneringene, men han hevet seg med en 16. plass på Cog Hill.

– Det er fint å være tilbake og spille golf igjen, sier han.

Luke Donald ligger, som nevnt, på tredjeplass etter nok en stødig runde av verdens beste golfspiller. Se opp for briten når dollarene skal deles ut på søndag.

 

Kilde: pgatour.com