Forrige uke ble det offisielt bekreftet at Viktor Hovland var blant de fem første navnene som kvalifiserte seg til Ryder Cup for Europa, sammen med Jon Rahm, Tommy Fleetwood, Paul Casey og Rory McIlroy. Hovland blir dermed Norges første representant i den prestisjetunge duellen mellom USA og Europa.

I BMW PGA Championship på Wentworth ble de neste fire automatisk kvalifiserte plassene bestemt, og der kom det med tre engelskmenn og en østerriker: Matt Fitzpatrick, Tyrrell Hatton, Lee Westwood og Bernd Wiesberger.

Dermed var det opp til kaptein Padraig Harrington å fylle de tre siste tomme plassene på laget, og akkurat som han varslet for noen uker siden, gikk han for rutinerte spillere: han tar med seg Sergio Garcia, spilleren med flest poeng i Ryder Cup noensinne, og Ian Poulter, som har vært ryggraden i det europeiske laget seks ganger tidligere.

Harringtons siste «wild-card» gikk derimot til en spiller som nå skal ikle seg Europa-flagget for første gang: Shane Lowry fra Irland. Lowry ble dyttet ned fra den siste automatiske kvalifiseringsplassen av Wiesberger på søndag, men har spilt såpass bra de siste månedene at Harrington valgte ham fremfor Justin Rose, som har spilt Ryder Cup fem ganger tidligere.

Som vanlig er USA favoritter på papiret før Ryder Cup, og alle spillerne på laget er ranket topp-20 i verden, i tillegg til åtte av de ti beste i verden. Europa har imidlertid vunnet Ryder Cup fire av de fem siste gangene.

Se lagene til Europa og USA under.

Ryder Cup spilles på Whistling Straits fra 24. til 26. september.

Europa

Jon Rahm

Tommy Fleetwood

Tyrrell Hatton

Rory McIlroy

Viktor Hovland

Paul Casey

Matt Fitzpatrick

Lee Westwood

Bernd Wiesberger

Shane Lowry

Ian Poulter

Sergio Garcia

USA

Dustin Johnson

Bryson DeChambeau

Patrick Cantlay

Brooks Koepka

Collin Morikawa

Justin Thomas

Xander Schauffele

Tony Finau

Jordan SPieth

Scottie Scheffler

Daniel Berger

Harris English