Den 25 år gamle amerikaneren har hatt en fantastisk debutsesong på PGA-touren. I mai tok han sin første seier i HP Byron Nelson Championship, og for snaue tre måneder siden vant han den første majorturneringen han har deltatt i – The PGA Championship, en bragd ingen annen har klart tidligere. Da han beseiret de tre andre av årets majorvinnere i PGA Grand Slam of Golf i Bermuda for to uker siden beviste han at formen fortsatt er intakt. Torsdag var Bradley i gang igjen.

 

Etter første runde av World Golf Championships-turneringen HSBC Champions leder han med to slag på svenske Fredrik Jacobson etter første runde. Bradley gikk Sheshan International-banen i Shanghai på hele syv under par, 65 slag. Selv om Bradley nå har vist at han er en av verdens beste, blir han likevel litt «star struck». Som i dag da han gikk i ball med Lee Westwood og Adam Scott.

 

– Hver uke er jeg bare full av beundring for de jeg spiller med. Å være med i en slik gruppe i en turnering som dette, og i tillegg spille så bra som jeg har gjort betyr veldig mye for meg, forteller han.

 

Etter to seire, pengetittelen på PGA-touren og Vardon-trofeét i lomma (laveste snittscore gjennom året) er verdensener Luke Donald ansett som favoritt før PGA-tourens «Årets spiller»-kåring. En seier for Bradley vil bli hans tredje for året, og kanskje vil det vippe vektskålen i hans favør når den gjeve prisen skal deles ut. På spørsmål om hans åpningsrunde på 65 slag gjorde Donald nervøs, måtte Bradley le.

 

– Kanskje. Det eneste jeg forsøker å gjøre er å vinne denne turneringen. Jeg vet det er mye annet som står på spill, og at det er noen priser som skal deles ut. Men jeg er sikker på at Luke ikke er så interessert i denne turneringen. Jeg tipper han bare ligger hjemme og sover, svarer en avslappet Bradley. Donald trakk seg forøvrig fra ukas turnering for å være med sin høygravide kone.

 

Noen andre som har god grunn til å være fornøyd med åpningsrunden i Kina er våre blågule naboer. Med Fredrik Jacobson, Alexander Norén og Peter Hanson alle innenfor topp-ti på leaderboardet har svenskene gode muligheter til å ta sin andre seier på PGA-touren i 2011. I juni vant førstnevnte Travelers Championship i Connecticut med ett slag på John Rollins og Ryan Moore.

 

Høydepunkter