– Dette er faktisk en ganske unik mulighet. Nivå 1 regelseminar er utviklet av R&A, og som tilknyttet nasjonalt forbund har Norges Golfforbund lisens til å oversette og holde disse seminarene i Norge. Dette er altså et internasjonalt seminar som arrangeres av nasjonale golfforbund over hele verden, sier Thore Wilhelmsen, dommersjef i NGF til Norsk Golf.

Det første av totalt syv nivå 1-regelseminarer ble arrangert på Losby Gods lørdag 9. februar og 40 deltagere fikk innføring i golfreglene.

Førstkommende lørdag 16. februar arrangeres nye seminarer i både Stavanger og Bergen, og det er fortsatt mulig å melde seg på via denne lenken.

Wilhelmsen sier målgruppen for regelseminaret er alle golfspillere, både de som ønsker å spille handicaptellende selskapsrunder etter golfreglene,  og de som jobber eller er frivillig i klubb, spiller eller arrangerer turneringer, har lyst til å bli dommer eller på andre måter har behov for regelkunnskap.

– Det flotte med litt regelkunnskap er at det gir deg flere fordeler på banen, siden du kjenner til hvilke muligheter du har for å komme det videre ut av en kinkig situasjon. Sett derfor av en lørdag i vinter til å lære golfreglene! oppfordrer Wilhelmsen.

Seminaret varer i åtte timer.

For dem som ønsker å dykke dypere ned i golfreglene etter nivå 1, skal NGF sette opp et «videregående» Nivå 2 -regelseminar. Nivå 2 er et to-dagers seminar med både teori og praktisk demonstrasjon/rollespill.

– Her får man virkelig lært mye om golfreglene og mange finurligheter. Nivå 1 og nivå 2 regelseminarer inngår også i NGFs dommerutdanning, så hvis du er interessert i å bli dommer har du nå sjansen til å starte utdanningen, sier Wilhelmsen.

Klikk her for å lese mer om seminarene og melde deg på