Forrige uke tok Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) sin første profesjonelle seier, da han beseiret svenske Peter Bocian i omspill i Nordic League-turneringen Holtsmark Open.

Med seieren innkasserte han 7200 euro, og hoppet opp til femteplass på Nordic Leagues pengeliste (24 337 euro), akkurat innenfor grensen av spillere som vinner Challenge Tour-kortet for 2016.

Dette var imidlertid ikke den eneste listen 20-åringen gjorde et byks oppover etter turneringen. På den offisielle verdensrankingen gjorde han et tigersprang på hele 724 plasser oppover listen.

Nordic League har tidligere ikke fått tildelt verdensrankingpoeng. Det endret seg i juli.

Kristian Krogh Johannessen var før turneringen på Holtsmark på 1637. plass på verdensrankingen med beskjedne 0,0 rankingpoeng. Etter regelendringen i Nordic League, kombinert med det gode spillet på Holtsmark er han nå nummer 913 i verden.

Dermed kan han enn så lenge kalle seg Norges beste golfspiller på papiret. Espen Kofstad har vært vekk fra golf i nesten to sesonger på grunn av en skade i ryggen, men er ventet å gjøre comeback igjen i september. Når den tid kommer er det nærliggende å tro at han ikke kommer til å bruke lang tid på å klatre til topp-1000.

Også Eirik Tage Johansen har hatt en pen klatring på Official World Golf Ranking, etter Nordic League innførte rankingpoeng. Han ligger nå på 1075. plass, nesten 300 plasser høyere enn forrige uke.

Les også: Nordic League-utøvere får verdensrankingpoeng 

De norske på verdensrankingen