Det fortalte amerikanernes fremste medaljehåp under en pressekonferanse før WGC-Bridgestone Invitational onsdag.

– Akkurat nå er jeg usikker. Jeg føler en ekstra byrde. Det tror jeg alle de fire amerikanerne gjør. (…) Jeg har alltid vært begeistret over muligheten til å spille OL, men det er ganske mange ulike faktorer som ville hindret folk i å spille. Jeg har ikke fått nok informasjon til å ta en endelig beslutning. Når jeg har samlet mer informasjon, vil jeg bedre rustet til å ta en avgjørelse den ene eller andre veien, sier Spieth.

Spieth sier frykten handler om mer enn zikaviruset:

– Jeg har hørt noen historier fra begge sider om sikkerhetstruslene i Brasil og Rio. Transport er et stort sikkerhetsproblem der nede, og hvordan man tar seg fra ett sted til et annet. Det er en annen type vold enn det vi har her hjemme. Jeg håper på å få snarlig svar på hvordan vi skal bli tatt vare på der nede.  Dette er et sikkerhetsspørsmål som kommer foran det presset vi føler for å konkurrere. Det er ikke opp til meg å «redde OL». Det kommer til  å gå helt fint med OL, sier Spieth, som medgir at det er nå betydelig lavere sannsynlighet for at golf forblir en OL-sport, enn det var for seks måneder siden.

En som ikke har noe tvil før OL er Bubba Watson. Han sier zikaviruset ikke er noen trussel for han og kona, ettersom de ikke kan ha barn. De har allerede adoptert en gutt og ei jente. 

– Hvis jeg hadde planlagt å få barn, ville jeg ikke reist. Men det gjør jeg ikke. Det gjør avgjørelsen mye enklere. Jeg er hundre prosent dedikert. Det eneste som hindrer meg i å spille OL, er at den amerikanske regjeringen forteller meg at jeg ikke kan dra, eller at jeg kolliderer bilen.