Hulloversikt er hentet fra klubbens hjemmeside.

 


Hull 1

 

Det første hullet på banen byr på flere utfordringer. Legg merke til vannet på venstre side av fairway. Det er god plass på høyre side for vannet, men et utslag her, vil gi et relativt langt innspill. Det er godt mulig å slå over vannet for de som slår langt. Dette krever et slag med carry på over 210 meter. Greenen blir voktet av en bunker på venstre side. Greenen er veldig lang så legg merke til hvor flagget er plassert før innspill.

 

 

 

 

Hull 2

 

Her er det viktig å få åpning til greenen – hold derfor utslaget venstre i fairway i retning bunkerne. En ondulert og smal green krever et presist innspill.

 

 

 

 

Hull 3

 

Et flott golfhull – fairwaybunkerne er sultne – det er greenbukern også! Spiller man hullet konservativet skal en par være mulig. Husk Out of Bounds til høyre og bak green! Hullet har banens flateste green.

 

 

 

 

 

Hull 4

 

Ikke vær for grisk på utslaget – legg deg på kanten til høyre for eika slik at du kan slå deg videre ned mot vannet og inn på tre slag. Vent til du har hørt bjelleklang fra bunn av bakken! Ved innspill, sikt på høyre side av green.

 

 

 

 

 

Hull 5

 

Et vakkert par 3 hull med «blå fairway» frem til green. På dette hullet blåser det ofte fra høyre, fra fjorden så ta dette med i betraktning. Greenbunkern tar imot de som ikke er «jerve nok» til å slå rett mot flagget.

 

 

 

 

 

Hull 6

 

Det er ikke så langt frem til svingen som det kanskje ser ut til. Et konservativt utslag lønner seg her. Åkeren til venstre er Out of Bounds! Greenen har to platåer så vær oppmerksom på flaggplasseringen!!

 

 

 

 


Hull 7

 

Heller ikke her trenger man å ta frem krigsverktøy for å nå greenen i to. Legg merke til Out of Bounds langs hele høyre side! Greenen har to platåer og det er viktig å legge merke til flaggplasseringen før innspill. Ta gjerne et ekstra jern uansett!

 

 

 

 

Hull 8

 

Et mellomlangt par 3 hull hvor vinden fra høyre ofte kommer i spill! Hullet blir ekstra utfordrende pga sine mange bunkere og Out of Bounds på høyre side.

 

 

 


Hull 9

 

Her er det bare å trå til! Dette er et langt par 5 hull som med et godt utslag til venstre for første bunker og et rett transportslag gir deg en god mulighet for en god score. For de som ønsker å nå frem på to slag; legg merke til to strategisk godt plasserte bunkere i området foran green. Prøv å unngå høyre bakdel av green!

 

 

 


Hull 10

 

Greit par 3 hull med en stor green, så se ann flaggplasseringen før du velger kølle. Hold deg unna bunkeren på venstre side. Om du havner kort i bunkeren og flagget står bakerst på green, så har du satt deg i en vanskelig situasjon!

 

 


Hull 11

 

Et vakkert og forholdsvis kort par 5 hull, men det lurer skog langs sider. Utslaget anbefales i venstre del av fairway som heller fra venstre mot høyre. Om man ønsker å prøve å nå frem på to slag, vær oppmerksom på bunkere til venstre for green. Det er forøvrig lov å nyte utsikten fra tee, men ikke altfor lenge…

 

 

 

Hull 12

 

Her kreves et presist utslag. Fairwaybunkeren på høyre side er i høyeste grad med her! I tillegg er det et området med trær på begge sider et godt stykke frem ved fairway. De som slår langt, kan lett få disse i slaglinjen. Hullet har en stor green hvor flaggplassering i forkant gjør det enkelt. En flaggplassering bak til høyre setter en «sulten» greenbunker i spill!

 

 

 

 


Hull 13

 

Dette er et vanskelig par 3 hull! Greenen er veldig lang og har tre platåer. Flaggplasseringen er meget avgjørende for køllevalget og skiller opptill 3 køller. En bunker i høyre fremkant, kombinert med greenens form og plassering, krever et slag mot venstre del av green for størst mulighet for en god score.

 

 

 

 

Hull 14

 

Dette hullet kan spilles enkelt hvis man ønsker. Et jern ut på «flata» og et jern fra 150m og opp til green. Legg på en kølle eller to for innspillet. Et slag på rundt 200 meter vil lande oppe på platået. Et innspill herfra blir enklere da man lettere kan se flaggplasseringen. Et for langt innspill kan ende Out of Bounds.

 

 

 

Hull 15

 

Dette har blitt et praktfullt goflhull etter ombyggingen i 2003. Vannet kommer mer i spill nå enn før. Det man først bør merke seg er bukten foran green. Utslag lenger en 260 meter vil sannsynligvis havne vannet. Husk at man står høyt over hullet på tee og at fairway heller ned mot vannet hele veien. For å være på den sikre siden bør ikke utslaget være lenger enn ca. 190 meter. Da unngår man i tillegg bunkerne.
Vær obs på vannhinderet bak og på venstre side av green, samt bunkeren i forkant.

 

 

 

 

Hull 16

 

Et vakkert par 5 hull langs Tyrifjorden. For de langtslående er dette et hull som man kan nå på to slag, men vær oppmerksom på at greenen er bevoktet av bunkere og sidevannshinder. Hvis hullet spilles konservativt har man gode muligheter til å få en god score. Langslående spillere slår som oftest over høyre fairwaybunker. Dette kan fort medføre at hullet blir et «par 4 hull».

 

 

 

 

Hull 17

 

Et kort par 4 hull, men hullets lengde betyr ikke at hullet er lett! Hold deg til høyre på fairway for å unngå to strategisk godt plasserte fairwaybunkere på venstre side. Du vil finne en vanskelig green som faller «alle veier». Innspillet kan virke kortere enn det i virkeligheten er. Ta en ekstra kølle, det lurer få farer bak green…

 

 

 

Hull 18

 

Nyt utsikten og «klin til»! Mange fristes av å slå over vannhinderet nederst i bakken, men altfor mange lander i dette. Et slag med carry på over 220 meter er høyst nødvendig! Jern fra tee er ikke noe dårlig alternativ, men se opp for mange bunkere. Legg merke til Out of Bounds linjen langs hele venstre side mot driving rangen. Greenen har to platåer bevoktet av bunkere på begge sider. Står flagget kort, er absolutt dårligste alternativ å ligge på øverste platå.