Nordaas stod forrige uke for årets største presentasjon i norsk amatørgolf, da hun gikk helt til topps i Girls British Open Amateur Championship i Skottland – Europas største jenteturnering.

Nordaas kjempet seg blant annet gjennom tre omspill på vei til den overraskende seieren.

Tirsdag kom nyheten som gjør sensommeren ekstra spesiell for Drøbak-golferen. Hun følger i fotsporene til Marianne Skarpnord (2003), Lene Krogh (2005) og Tonje Daffinrud (2009), og blir nå den fjerde norske golferen noensinne i Junior Solheim Cup. Turneringern braker løs på St. Leon-Rot GC i Tyskland 14. september.

– Det var fett! Rett og slett dritkult, sier Nordaas.

18-åringen er tilbake for siste skoleår på Wang Toppidrett. Vi prater med henne på telefon mens hun har friminutt:

 Jeg må innrømme at jeg er litt overrasket

Sandra Nordaas

– Jeg visste at jeg måtte gjørde det bra i British Girls for å ha mulighet. Jeg så på Solheim-rankingen for noen uker siden og så at jeg ikke lå så bra an. Da bestemte jeg meg for å droppe junior-NM og heller forsøke å klatre på rankingen i Annika Invitational i Sverige, sier Nordaas til Norsk Golf.

Den turneringen endte med en sterk femteplass. Forrige ukes seier var imidlertid en langt større overraskelse.

– Jeg spilte bra og stabilt hele uken, men jeg må innrømme at jeg er litt overrasket. Det er jo en av de aller største turneringene på mitt nivå, sier Nordaas. Hun har allerede begynt å glede seg til å pakke kofferten til Tyskland. 

Marianne Skarpnord deltok i Junior Solheim Cup i 2003. (Foto: Getty Images)

– Det blir helt sykt! Jeg gleder meg veldig til å oppleve Solheim Cup-stemningen.

Nordaas og co. skal ledes av den danske kapteinen Iben Tinning, som selv har deltatt i Solheim Cup fire ganger og vunnet seks ganger på Europa-touren. Hun mener årets europeiske lag er et av de sterkeste noensinne.

– Jeg er henrykt over hvordan ting har blitt. Jeg mener genuint at dette er et av de sterkeste lagene Europa noen gang har samlet til Ping Junior Solheim Cup, og jeg gleder meg til å forsøke å vinne tilbake trofeet fra amerikanerne, sier Tinning til solheimcup.de.

I tillegg til Nordaas består laget nå av Ana Peleaz (Spania), Maria Parra (Spania), Marta Perez Sanmartin (Spania), Agathe Laisne (Frankrike), Puk Lyng Thomson (Danmark), Leonie Harm (Tyskland), Emma Spitz (Østerrike), Olivia Mehaffey (Irland), Elin Esborn (Sverige, Albane Valenzuela (Sveits) og Mathilda Cappeliez (Frankrike).

– Det faktum at vi har tre spanjoler, to franske jenter, samt spillere fra Østerrike, Danmark, Tyskland, Irland, Norge, Sverige og Sveits med på laget viser hvordan golf utvikler seg over hele kontinentet, sier Ladies European Tour-sjef Ivan Khodabakhsh til solheimcup.de.

Junior Solheim Cup ble startet opp i 2002 for jenter mellom 12 og 18 år. Av de fem gangene mesterskapet har blitt spilt, har amerikanerne vunnet fem av dem.

Marianne Skarpnord er den eneste norske spilleren som har vært med på ett av de to europeiske vinnerlagene (2003).