Selv om det nok var surt å tape bronsjemedaljen i innspurten, står det likevel respekt av fjerdeplassen Norge til slutt endte på. Med +1 sammenlagt endte Norge 13 slag bak Englands vinnerlag, og seks bak Finland på den siste pallplassen.

For Drøbak Golfklubbs Sandra Nordaas ble uken ekstra spesiell. Med to birdies, en eagle, to bogeys og resten par lørdag signerte hun for en sterk 69-runde, hennes beste runde denne uken.

 

Det ga henne en andreplass individuelt, hennes største internasjonale prestasjon i sin unge karriere. Nordaas endte til slutt fem slag bak den spanske vinneren Covadonga Sanjuan.

 

Renate Hjelle Grimstad landet på 31. plass, 16 over par. Ingen av hennes tre runder ble tellende på Norges lagscore denne uken.

I gutteklassen ble Kristoffer Reitan beste norske på en sterk 8. plass med -2 sammenlagt, syv bak vinneren Bradley Moore fra England. Viktor Hovland avsluttet med fire over par, og endte på en fin 15. plass.

 

 


 

Runde 2

 

De norske juniorene imponerer i prestisjetunge European Young Masters i Tyskland.

 

Norge klatret fredag fra 5. til 3. plass i lagkonkurransen i en av Europas største juniorturneringer, takket være en solid laginnsats for andre dag på rad.

Det norske laget var fem over par etter torsdagens åpning, men er nå under par med sterke seks under for dagen

 

Dagens norske runde var det Kristoffer Reitan som stod for. Oslo-gutten overbeviste med fem under par for dagen. Han klatret opp til 5. plass individuelt, syv slag bak den engelske lederen Bradley Moore.

 

Begge de norske guttene er inne blant topp-10. Viktor Hovland gikk på en under par, og deler 10. plassen sammen med seks andre spillere.

På jentesiden imponeres det også, og Drøbak-jenta Sandra Nordaas ligger alene på andreplass etter to strake 71-runder. Med par totalt har hun seks slag opp til den spanske lederen Covadonga Sanjuan.

 

Renate Hjelle Grimstad ligger på delt 22. plass, åtte over par.¨

 

Turneringen avsluttes lørdag.

 


 

Runde 1

 

Det norske laget i European Young Masters ligger på en solid 5. plass etter første runde. Sandra Nordaas imponerer med 3. plass individuelt i prestisjeturneringen.

 

Norge deler 5. plassen i lagkonkurransen sammen med Belgia etter torsdagens åpningsrunde med en totalscore på fem over par. Det er ni slag bak lederlaget England, og bare ett slag utenfor pallplass. Totalt stiller 24 nasjoner til start.

 

Det norske laget består av Viktor Hovland, Renate Hjelle Grimstad, Kristoffer Reitan og Sandra Nordaas, og det spilles blandede lag, i tillegg til egne individuelle konkurranser for guttene og jentene.

 

Sandra Nordaas (Drøbak) var dagens norske spiller med en runde på par. Den gir henne en 3. plass så langt, fire slag bak den spanske lederen Covadonha Sanjuan.

 

Hennes lagvenninne Renate Hjelle Grimstad ligger på 25. plass med +5 på scorekortet. Hver dag strykes den høyeste scoren fra lagtotalen, og torsdag var det Grimstads 76-runde som ble strøket.

 

I gutteklassen ligger de to sølv-guttene fra lag-EM, Viktor Hovland og Kristoffer Reitan på henholdsvis 11. og 16. plass med to og tre over par.

 

Portugiseren Pedro Almeida leder med fem under par.