Drøbak-jentahar vært i knallform denne sommeren, og var den eneste norske spilleren som tok seg videre til åttedelsfinale på Fairhaven Golf Club utenfor Liverpool.

Der møtte hun Clara Aveling fra Belgia. Aveling vant til slutt matchen 3&2, og dermed er alle de norske jentene slått ut av turneringen.

 


 

32-dels og 16-delsfinale

 

Sandra Nordaas fortsetter å imponere internasjonalt. Nå er hun klar for åttedelsfinalen i prestisjetunge British Girls Championship.

 

Nordaas (Drøbak GK) fikk et internasjonalt gjennombrudd da hun tok sølvmedalje i U16-EM tidligere i sommer. For en drøy uke siden vant hun også Suzann Junior Challenge hjemme i Norge. Nå er hun klar for åttedelsfinale i en av Europas største juniorturneringer.

Både Nordaas og Marthe Wold (Stavanger GK) sikret seg en plass i 32-delsfinalen som ble spilt onsdag morgen. Marthe Wold måtte dessverre se seg slått av franske Julia Tournant 4&3. For Sandra Nordaas sin del ble det derimot en overbevisende seier 4&3 mot Sophie Keech fra England.

 

Spillerne som vant formiddagens matcher bar rett ut i 16-delsfinale etter en kort lunchpause mellom rundene. Der holdt Nordaas det solide spillet gående, og i match mot Julie Tournant, som Marthe Wold nettopp hadde tapt for tidligere på dagen, vant Nordaas matchen 2&1.

– Sandra spilte veldig bra golf i sine to første matcher, og vant også velfortjent, skriver Norwegian Golf Team på sin Facebook-profil.

 

I torsdagens åttedelsfinale møter den norske ungjenta Clara Aveling fra Belgia til match klokken 09.40.

 


 

Runde 1 og 2

 

Marthe Wold og Sandra Nordaas fortseter sin fine form og er klare for match-sluttspillet i British Girls Championship utenfor Liverpool.

 

De norske jentene var på plass i England allerede fredag for å forberede seg på den engelske links-stilen som kreves på Fairhaven GC sammen med trener Henrik «Hempa» Lundquist. Det har tydeligvis gitt resultater.

 

Etter de to første slagspillsrundene er to av tre jenter klare for match-sluttspillet, og det kommer ikke som noen overraskelse at det de formsterke jentene Marthe Wold og Sandra Nordaas avanserte.

 

De 64 beste av feltets totalt 144 spillere avanserte til sluttspillet som starter onsdag, og etter de innledende slagspillrundene endte Wold og Nordaas på henholdsvis  7. og 36. plass med tre og ni over par.

 

Susana Vik fikk det tøffere i vinden og kom seg til slutt inn på 126. plass.

 

– Jentene har jobbet mye med spillestrategi i vind, og det har gitt resultat. Sandra har levert to stabile runder og viser at sommerens storform holder seg. Marthe gjorde et par tekniske forbedringer i starten, og har slått ballen som en mester, sier landslagstrener Jonas Lilja til Norsk Golf og fortsetter:

 

– Marthe viser også at hun er i form, og fortsetter å samle sammen topp 10-plasseringer i internasjonale turneringer. Nå er det matchspill og der kan alt skje. Det som taler til de norske jentenes fordel er deres stabilitet. De har dessuten bra lengde fra tee, noe som er fordel i match!