– Det er bare å se på hva som har skjedd med Vijay Singh for å se at det er et problem som ligger der, sa den frittalende australieren i et intervju med avisen The Australian mandag.

 

Singh innrømmet i januar overfor Sports Illustrated at han har brukt det ulovlige preparatet «deer antler spray» for hormonell vekst.

 

I et intervju med norskgolf.no i februar, forklarte Anne Cappelen i Antidoping Norge at valget av urintester som eneste analysemetode i golf baserer seg på en risikovurdering som er gjort av hver idrett.

 

– Ut fra det bestemmer vi hva slags analysemetode som lønner seg. I golf kan de stoffene som vi har kartlagt som prestasjonsfremmende avdekkes gjennom urinprøver.

 

Bruk av anabole steroider avdekkes vanligvis gjennom urinprøver, men deer antler-sprayen kan likevel bare oppdages gjennom blodprøver.

 

Les også: Singh avslørt for anabol doping

 

– Jeg har ingen anelse hvor dypt problemet stikker ettersom de bare analyserer urinprøver, ikke blod. Dersom de virkelig er seriøse i dopingjakten og ønsker å finne ut hvor alvorlig problemet er må vi begynne med blodprøver. For å være ærlig synes jeg det er en skam. Golfens styringsorganer må samarbeide for å trappe opp arbeidet, sier Norman til The Australian

 

Til tross for Singhs innrømmelse har touren ikke tildelt ham noen karantene. Singh trakk seg fra den første turneringen da det stormet som mest, men har de siste månedene spilt et fullt turneringsprogram.

 

– Hvis du er kommisjonær for golf eller hvilken som helst annen idrett er det ditt ansvar å sørge for at sporten er ren. Det burde være førsteprioritet. Alle idrettsutøvere som bruker ulovlige preparater for å bli bedre jukser. Det gjør meg kvalm. De ødelegger sporten sin sitt rykte. Dersom en sport klarer å holde seg helt ren, vil også sponsorpengene komme fordi de vet at det er en sport folk kan stole på, sier Norman.

 

 

Relaterte saker

 

Les også: Avslørt for doping, fortsetter å spille

 

Les også: Urintester like grundig metode som blodprøver

 

Les også: Ser ikke noe likhetstegn mellom muskler og birdies

 

Les også: Singh i ekstraordinært møte med touren