Forrige helg hadde Viktor Hovland mulighet til å skaffe seg PGA Tour-kortet umiddelbart med en topp-5-plassering i Nationwide Children’s Hospital Championship. Noen sene bogeys ødela imidlertid for ham, og han måtte dermed ta til takke med en delt 11.-plass.

Det var likevel en god start i jakten på å gi Kristoffer Ventura norsk selskap på PGA Tour i 2020.

Det er de 25 spillerne som samler inn flest poeng totalt på de tre sluttspilsturneringene som sikrer PGA Tour-kortet. 11.-plassen til Hovland var verdt 130 poeng, 70 poeng kort av 200-poengsgrensen som er det touren estimerer hva kreves, for å kvalifisere seg.

Les også: Jakten på PGA Tour-kortet: Slik fungerer Korn Ferry Tour Finals-sluttspillet

Det tilsvarer en topp-25-plassering denne uken, eventuelt to topp-38-plasseringer på de to siste turneringene. Med tanke på hvordan Hovland har spilt gjennom hele sesongen, er det en høyst overkommelig oppgave, men det skal heller ikke mer enn et dårlig resultat til denne uken for at han får kniven på strupen i neste ukes finale, Korn Ferry Tour Championship.

Det er verdt å gjøre oppmerksom på at grensen på 200 poeng kun er et estimat fra PGA Tour. Man vet ikke hundre prosent sikkert hvor mange poeng som er tilstrekkelig, før etter neste ukes sesongfinale.

Pgatour.com er uansett ikke i tvil om hvem som er favoritt til å  vinne ukens turnering: Hovland topper nettsidens «Power rankings», etter å ha endt topp-16 i hele fem turneringer på rad.

Albertsons Boise Open spilles på Hillcrest Country Club i Boise i Indiana. I fjor vant sør-koreaneren Sangmoon Bae turneringen med en totalscore på 19 under par, mens det måtte en score på ti under par til for å havne blant de 25 beste.

Banen måler bare litt over 6100 meter, har trange fairwayer med mye trær i spill og forholdsvis små greener, og favoriserer dermed spillere med presist jernspill. Det bør passe Hovland bra – selv om det ikke er den banen hvor han får utnyttet sin favorittkølle i bagen best: driveren.

Hovland slår ut klokken 16.25 norsk tid torsdag, tre kvarter etter Kristoffer Ventura, som allerede har PGA Tour-kortet i lomma.

Turneringen sendes på GOLFTV og Eurosport Norge fra klokken 00.00 (det er åtte timers tidsforskjell til Indiana), så det blir dessverre ingen nordmenn i TV-ruta på åpningsrunden. Fredag slår de imidlertid ut klokken 20.41 (Ventura) og 21.25 (Hovland) og har dermed håp om mer TV-tid – forutsatt at de spiller bra nok.

Følg utviklingen i turneringen her

Korn Ferry Tour Finals – topp 25