Av Erik Pettersen:

Sykdom har ikke tatt knekken på Elias Bertheussen under Panasonic Open på Asia-touren denne uken.

Den siste runden ble unnagjort på 69 slag, tre under par. Det er hans beste runde i løpet av turneringen og han havnet på 19. plass i turneringen. Det er ny bestenotering for Elias. Fire birdies og kun én bogey vitner om  mental styrke. Byåsen-spilleren evner å spille stabil golf under press. 
 
– Nice avslutning med en 69’er på kortet. Hadde litt bedre kontroll på kula i dag, og en periode der spilte jeg nesten på kanten til bra, skriver han på sin Facebookside.
 
Norsk Golf fikk noen ord på telefon med en sliten golfproff etter en uke med sykdom og fire tøffe runder. 
 
– Det føles veldig fint med 19. plass. Jeg spilte bra og var ofte i god posisjon, selv om jeg var i skogen et par ganger. Slo bare én drive fra tee, men den var halvdårlig. Nå drar jeg til Thailand og tar meg fri hele neste uke. Kroppen skal få slappe av litt og få litt overskudd igjen, sier Elias.
 
Topp 20 blir en milepæl i Bertheussens karriere i det fjerne østen. Før denne uken hadde han spilt inn 6.221 dollar og hadde 75 spillere foran seg på order of merit. Potten i India var på 300.000 dollar, og med en 19. plass kommer han til å få en generøs bit av denne kaken. 
 
– Jeg vet ikke eksakt hvor mye det blir, men jeg tror det er rundt 3.000 dollar i premiepenger, sier hovedpersonen.
 
Australske Wade Ormsby vant turneringen, ni under par.
 
 
———————————————————————————————————————–

Runde 3

Av Erik Pettersen:

Elias Bertheussen ble kjørt rett til sykehuset etter gårsdagens runde av Panasonic Open i India. Med medisiner i kroppen startet han tredjerunden stabilt, og var kun én over par ved runding halvveis. 
 
 
Etter tre bogeys og to birdies på de ni siste hullene ble fasit 2 over og 74 slag på den trange og vanskelige banen.
 
 
 
Dermed falt han ned én plass på leaderboardet, og ligger nå på 35. plass før sisterunden i den indiske hovedstaden.
 
 
– Jeg slo litt for dårlig fra tee i dag og jeg var mye i skogen. Det var også mye vind og harde greener i dag, så jeg er fornøyd med å holde plasseringen på leaderboardet, sier Bertheussen på telefon fra India. Han forteller at han har vært i dårlig form hele uken, men at helsa er bedre i dag. 
 
De skjeve utslagene er årsaken til at Bertheussen ikke er høyere opp på leaderboardet.
 
– Skal prøve å ta med linjalen istedenfor gradskiva på banen i morgen så er det potensiale der, skriver han på sin Facebook-side.
 
 
Lam Chih Bing leder turneringen på -11, med fire slag ned til nærmeste utfordrer. 
 
 
Byåsen-spilleren har nå klart fire cuter på like mange forsøk på Asia-touren, og med en ok runde på søndag kan han sette ny bestenotering og avansere på pengelisten. Denne uken spilles det om hele 300.000 dollar. 
 

———————————————————————————————————————–

 

På en ganske trang og vrien bane fikk Elias Bertheussen en tøff start. Dobbel bogey på rundens første og fjerde hull sendte ham til +4. 40 slag ved runding var ikke bra, men de siste ni hullene begynte bra. To kjappe birdies og alt så lysere ut. Dessverre ble det tørke resten av runden og en bogey på det siste hullet. 

 

+3 betyr at han ligger som T73 med fire slag opp til topp 30. Kun 28 spillere gikk under par i dag. 57.14% fairwaytreff på Elias sier litt om hvor utfordringen ligger. GIR ble bra med 72.22%, men 31 putter viser at han kanskje har lagt litt langt fra hullet for mange ganger.

 

Vi fikk noen ord med en småsyk Elias.

 

– Ja, jeg har dessverre blitt syk her borte, uten at jeg på noen måte vil bortforklare det dårlige spillet med feber og vond hals. Slo et par dårlige slag og gjorde et par dårlige vurderinger som kostet flere slag. Det må bli bedre i morgen hvis jeg har tenkt å klatre på listen.

 

Dagens mest uheldige må ha vært indiske Nabin Mandal. På hull 17 fikk han hole in one. Vi har aldri sett en golfer være så ulykkelig for hole in one. Det er nemlig satt opp en premie i helgen på dette hullet. En leilighet verd $500.000 i en luksusskyskraper. I dag – ingenting. 

 

 

——————————————————————————————————————————-

 

2.runde

 

I dag så det ut til å fungere bra for Elias. -1 virker ved første øyekast ikke som en god score på dette nivået, men banen er utrolig vrien. Han har klatret helt opp til T33 med +2. Men det var ikke uten dramatikk.

 

– For å være ærlig så handlet det bare om å komme seg gjennom hull for hull i dag. Var ikke helt i form så ble kjørt i ambulanse til sykehuset etter runden og har tilbrakt hele ettermiddagen der. Har ikke sett en eneste score men hørte jeg klarer cuten.

 

Det er lov å drømme om en god plassering. Han har kun fire slag opp til topp 10. Hvis han er like stødig i helgen kan det bli nok en personlig bestenotering for eventyreren i Asia. Nå får vi bare håper sykdommen er på vei bort.

 

Asian Tour har fått nytt design på nettsiden. Enorm forbedring fra tidligere.