Turneringen var den andre på årets Region Tour-program, og Johansens vinnerscore endte på syv under par. Etter første runde delte Stavanger-golferen ledelsen med Martin Myhre Engelsgjerd, men ble til slutt noen nummer for stor for konkurrentene søndag. 

Med en avsluttende runde på 67 slag, fem under par slo han den gamle banerekorden på 69 slag, det til tross for en dobbelbogey på det 15. hullet. Til sammen gjorde han hele åtte birdies på runden sin. Dermed har han forhåpentligvis spilt på seg litt selvtillit før han skal ut på Europatouren og konkurrere igjen. 

Jens Kryger fra Sandes GK endte på andreplass, fire bak Tage (-3) mens Martin Myhre Engelsgjerd til slutt måtte ta til takke med en tredjeplass (-1).

Grunnet dårlig ranking har Tage slitt med å kvalifisere seg til flere av Europatour-turneringene denne sesongen, og han derfor valgt å fortsette å konkurrere hjemme i Rogaland. Det er uvisst hva som blir hans neste turnering på touren, men forteller på sin hjemmeside at han står som reserve til Open de Espana neste uke.

– Er andrereserve i Barcelona, så etter søndag (Ballantine’s Championship journ. anm.) er ferdigspilt i Sør-Korea så burde det åpne seg noen plasser i Spania. Europatouren holder wild cards for hver kommende turnering. I Sør-Korea* heier vi på alle som er høyt ranket for da kommer jeg med i turneringen. Ellers får vi håpe på to skader av de som allerede er inne, skriver han.

Tage ligger på 159. plass på Europatourens pengeliste «Race to Dubai» med 19 350 innspilte euro, drøye 150 000 kroner. 

 

 

*Det er fortsatt uvisst om Tage vil få wild card, men etter at verdensener Lee Westwood vant i Sør-Korea ser det ihvertfall litt lysere ut med tanke på kvalifikasjon.


Runde 1

Europatour-spiller Eirik Tage Johansen spiller denne helgen sin andre turnering på rad på Region Tour Rogaland. Etter første runde av Bærheim Open på Sandnes GK leder han turneringen på to under par. Runden hans på 70 slag var ett slag fra banerekorden satt av Bengt Sanne og Jan Egil Tjønn.

Da han deltok i Egersund Open for to uker siden vant han med en solid margin på åtte slag. Denne gangen deler han ledelsen med Martin Myhre Engelsgjerd. Engelsgjerd lå på par etter 17 spilte hull, men med en imponerende eagle på det avsluttende par 5-hullet tar han med seg klubbhusledelsen til søndagens avslutningsrunde.

Stavanger Golfklubb er forøvrig representert i de tre øverste plassene på leaderboardet. Magnus Oliver Jepson ligger ett slag bak på én under par.

 

Før turneringen

Deltagelse i årets første Region Tour-turnering på Egersund ga tydeligvis mersmak for Eirik Tage Johansen. 30. april stiller han til start igjen, og nok en gang er det duket for rekordoppmøte.

Sesongåpningen på Egersund for to uker siden hadde for første gang fullbooket startliste, noe som aldri har skjedd før på Region Tour. 90 spillere stilte til start og det var ikke noe frafall kunne turneringsleder Tommy Løvebrekke fortelle til Norsk Golf. Nå er det duket for ny rekord med 105 spillere påmeldt til helgens Bærheim Open på Sandes GK.

Ikke uventet vant han forrige turnering i Egersund med solid margin, samtidig som han satte ny banerekord. Og skal vi tro Jens Kryger i Sandes GK kan vi vente oss ny rekordjakt til helgen.

– Det blir spennende å se om han setter ny banerekord på Bærheim. Den gamle er på 69 slag (Bengt Sanne og Jan Egil Tjønn journ. anm.), jeg tror den står for fall, sier han til Norsk Golf.

Mye av årsaken til Region Tour Rogalands suksess har vært at de hvert år velger et veldedighetsprosjekt. I skrivende stund har det blitt samlet inn 40 831 kroner til årets formål – barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling ved SUS.