Etter en lang turneringspause etter å ha misset PGA Tour-kortet i september er Kristoffer Ventura endelig tilbake i turnering igjen.

Søndag startet 26-åringen den nye sesongen på Sandals Emerald Bay GC på Bahamas med en runde på to under par. Det holdt til en delt 7.-plass, men mandag fulgte han opp med å gå to over par og falt ned til 34.-plass.

Tirsdag fortsatte dessverre fallet nedover leaderboardet, og med en runde på tre over par, bestående av én birdie, to bogeyer og ukens tredje dobbelbogey, ligger han nå nede på 60.-plss.

Etter en knallstart på PGA-touren i fjor med en 7.- og 6.- plass i hans tre første turneringer fikk Kristoffer Ventura det aldri helt til å klaffe etter det, og han endte til slutt opp med 19 missede cuter på 29 turneringer. 

På Korn Ferry Tour har han derimot langt bedre minner. I debutsesongen på touren i 2019 vant han to turneringer og hadde to tredjeplasser på de elleve turneringene han spilte, noe som sikret ham en plass på PGA-touren – som andre nordmann noensinne etter Henrik Bjørnstad i 2006 og 2010.

I tillegg spilte Ventura syv Korn Ferry Tour-turneringer i fjor, hvor han endte topp-15 i fire av dem, inkludert en fjerdeplass.

Siden sist har han byttet svingtrener til Boyd Summerhays, samme trener som Tony Finau, og etter det Norsk Golf erfarer, skal Ventura endelig føle at spillet utvikler seg i riktig retning etter en tung 2021-sesong på PGA-touren.

Discovery+/GolfTV har rettigheter til å sende Korn Ferry Tour-turneringer i 2022, men touren kommer ifølge eurosport-kommentator Marius Thorp ikke til å ha noen TV-produserte turneringer før i april.

Leaderboard