Rookien Derek Ernst satte en par på det første playoff-hullet og vant Wells Fargo Championship søndag kveld norsk tid. Engelske David Lynn måtte nøye seg med andreplassen.

 

Han har kun spilt på det høyeste nivået 8 ganger tidligere, og lå som 1,207 på verdensrankingen da han slo ut på torsdag. Før turneringen var det stor tvil hvorvidt 22-åringen i det hele tatt skulle få delta i turneringen, men han kom med i feltet etter at fire spillere trakk seg.

 

– Følelsen jeg har nå er helt fantastisk, sa en ordknapp Ernst etter å ha to-puttet for par i omspillet.

 

Ernst grep sjansen da lederduoen fra lørdag, Phil Mickelson og Nick Watney ikke maktet å holde koken hele veien inn på søndag.

 

En seier på PGA-touren gir deg en rekke privilegier i inneværende sesong og årene som kommer. I tillegg til en sjekk på snaue 7 millioner kroner, får han spille World Golf Championschip, Tournament of Champions til neste år på Kapalua og ikke minst major-turneringen US.Masters på Augusta til neste år. 

 

Rory McIlroy var en av de største favorittene til å vinne denne uken, men måtte nøye seg med 10. plass etter 73 slag på slutten.

 

________________________

 

Runde 3

Amerikanerne Phil Mickelson og Nick Watney deler ledelsen av Wells Fargo Championship med 8 under par etter tre runder.

 

Mickelson, som startet dagen i ledelse, så lenge ut til å hekte av resten av feltet, men på hull 15 tok den alltid like aggressive Phil fram driveren på andreslaget i et forsøk på å treffe greenen og prøve seg på eagle. Det skulle han ikke ha gjort, for ballen havnet i hagen til en av residensene ved greenen. Altså out of bounds, og Phil måtte gå av greenen med en dobbeltbogey.

 

Men trøbbelet var ikke over, for på det neste hullet hadde han et enkelt 9-jern til greenen, men bommet greenen noe voldsomt og traff i stedet en tilskuer i hodet. Etter at han hadde unnskyldt seg ettertrykkelig overfor vedkommende, og overlevert en signert hanske som plaster på såret,  slo nærspillkongen chippen altfor kort, og han måtte dermed nøye seg med bogey.

 

Samtidig, et hull foran Mickelson slo lederen Nick Watney en sjelden shank fra tee på hull 17, et par 3-hull, og også han måtte tåle en dobbeltbogey i innspurten. Det som så ut til å kunne bli et tomannsløp på søndag mellom Watney og Mickelson, er nå helt åpent, og man er i den situasjon at hele 14 spillere med tre slag eller mindre opp til lederduoen. Deriblant tidligere verdensener, Rory McIlroy, som måtte tåle en runde på 73 slag på lørdag. Svenske Robert Karlsson, som bor 20 minutter unna banen de spiller på, er i tetsjiktet med 6 under par.

Turneringen avsluttes natt til mandag, norsk tid. 

 

____________________________

 

 

Runde 2

Publikumsfavoritten Phil Mickelson gikk fem under par på fredag, og leder med to slag etter to runder av Wells Fargo Championship.

 

«Lefty» gjennomførte sin runde med seks birdies og kun én bogey, og overtok dermed ledelsen av turneringen på Quail Hollow.

 

 – Det er moro å være i ledelse, sier Mickelson, som ligger på en 9. plass på pengelisten. Det er lenger ned enn han er vant til. Nå ser det imidlertid lovende ut for Mickelson, som har funnet formen på greenene denne uken. Den kanske mest imponerende statistikken er at han ikke har misset én eneste putt innenfor ti fot. 

 

– Jeg synes greenene er veldig gode å putte på. De er litt tregere, så vi kan angripe hullene bedre og kan ta bort litt av hellingene i slagene uten å risikere for mye. Jeg har hele tiden lagt opp til å få oppoverputter, noe som har gjort at jeg kan være desto mer aggressiv på greenen. Det har utgjort stor forskjell for meg så langt, sier han.

 

– Vi er bare halvveis, og det er masse golf igjen, understreker lederen.

 

Med nesten syv millioner kroner som førstepremie, er det mange av de store stjernene som kjemper om seieren denne uken. Blant dem er tidligere verdensener Rory McIlroy, som i skrivende stund ligger 6 under par, tre slag bak lederen.