Forrige uke var Caroline Martens tilbake på startstreken på Ladies European Tour for første gang siden 2012. Sesongåpningen på New Zealand endte med delt 40. plass for Haga-golferen. Det var hun bare sånn halvveis fornøyd med.

 

– Mye var bra forrige uke. Jeg slår ballen bra, men var ganske skuffet over plasseringen etter siste runde. Jeg har litt å rette opp, men det er bare småting. Så var det også første turnering tilbake siden midten av desember. Det var utrolig deilig å komme tilbake og være i konkurransemodus igjen, sier Martens til Norsk Golf.

 

Hun innrømmer at hun var nervøs på første tee på åpningsdagen på New Zealand, men at det ga seg fort.

 

– Nervene kom først og fremst fordi jeg gledet meg så mye. Nivået er høyere her, men jeg merker jeg er en helt annen spiller nå enn jeg var da jeg spilte på Europa-touren for to sesonger siden. Innstillingen min da var å delta. Nå er innstillingen min at jeg kan vinne.

 

 

Nye hverdagsrutiner

 

I januar var hun en uke på treningssamling sammen med resten av Team Norway hos Suzann Pettersen i Orlando. Martens følte hun hadde stort utbytte av turen. Hun bodde hjemme hos Tutta hele oppholdet, og lærte mye om verdenstoerens rutiner og hvordan hun legger opp hverdagen.

 

– Rent teknisk har jeg jobbet med mye av det samme jeg har gjort tidligere. Jeg jobber også mye styrketrening. Nytt nå er at jeg forsøker å innarbeide mer presise rutiner i forhold til generell dagsplanlegging. Jeg fikk se hva Tutta gjør, sammenlignet med hva jeg gjorde allerede, og har nå funnet min egen plan som funker bra for meg og som jeg holder på å teste ut.

 

– Jeg lærte utrolig mye av å være sammen med Tutta. Både hun og resten av laget er en kjempeinspirasjon. Jeg lærte masse den uken som jeg tar med meg videre.

 

 

Klar for bermuda

 

Martens landet i Australia mandag, hvor VOLVIK RACV Ladies Masters slår i gang torsdag. Turneringen markerer også starten på Marianne Skarpnord sin 2014-sesong. Turneringen spilles på Royal Pines Resort i Queensland. Martens hadde akkurat rukket å spille sin første innspillsrunde da Norsk Golf pratet med henne tirsdag. Hun liker det hun har sett så langt.

 

– Det er en kul bane, og forholdene er veldig bra.  Den er ganske «straight forward» – det du ser er det du får. Det er en skogsbane med høye trelinjer og mye sidevannshinder. Det kan blåse ganske mye her selv om banen ikke ligger langs kysten.

 

Den største omstillingen i forhold til forrige uke blir overgangen til bermudagress. Martens gleder seg til å ta i bruk en større del av slagrepertoaret som kreves på denne spesielle gresstypen.

 

– Ballen reagerer veldig annerledes på bermuda. Når man putter må man lese grain. En tilsynelatende rett putt kan likevel falle fordi gresset vokser en bestemt retning. Det samme gjelder innspill og chipper i medgress og motgress. Responsen i køllehodet blir helt annerledes. Men vi trente mye på bermuda i Florida. Jeg føler meg veldig klar for den utfordringen!

 

Martens slår ut klokken 23.30 norsk tid onsdag, i ball med Stacey Tate (Australia) og Kyu-Jung Baek (Sør-Korea). Marianne Skarpnord slår på sin side ut klokken 22.20, sammen med Mi Hee Jung (Sør-Korea) og Brooke Pancake (USA).