Bergenseren la grunnlaget for seieren da hun satte ny banerekord med 65 slag på torsdagens runde. Aldri har en kvinne levert en så lav score på Gamle Fredrikstad Golfklubb. 

Før sisterunden ledet Ohma med tre slag på klubbvenninne og sin fremtidige samboer Mia Sandtorv Lussand. Ohma kunne spille kontrollert og se an konkurrentene på sisterunden. Lussand måtte gi opp jakten og gikk sisterunden fire over par, dermed ble hun passert av Mine Riis Lied (Stavanger GK) som knep andreplassen mellom de to kompisene fra Fana. For Ohma var det ingen som kunne gjøre noe med. Hun vant til slutt overlegent med seks slag margin.

Silje Torvund Ohma har satt to banerekorder den siste måneden. Nå kan hun kalle seg juniornorgesmester. (Foto: Aleksander Ottersen Mile/Norsk Golf)

Etter å ha mottatt gullmedaljen ga hun klubbvenninnene og treningsmiljøet æren for de gode resultatene denne sesongen.

– Mia og jeg trener jo sammen hver dag, det handler om «smart practice», trene spill-likt så mye som mulig. Og så har vi jo fått tid til å trene veldig mye dette året da, smiler 17-åringen som nå flytter fra Bergen til Tønsberg for å gå på Wang. Men hun flytter ikke alene. Treningspartner, konkurrent og venninne Mia blir med. 

– Det er godt å ha med seg noen man kjenner godt, jeg tror vi kommer til å få det veldig fint der. Og vi kommer til å få trent mye!, avslutter den ferske juniornorgesmesteren. 

Monsteravslutning fra Bøkeid

Hos gutta var det mer drama på finaledagen. Alexander Settemsdal ledet med tre slag før sisterunden, men den ledelsen ble fort utrygg. For Rune Bøkeid satte opp et forrykende tempo på fredagen, og gikk rett i angrep. 

– Jeg måtte jo komme i gang, da! sier Bøkeid til Norsk Golf etter runden. Og FOR en runde det ble. 

Gnistrende jernspill sørget for en 64-runde på avslutningsdagen og NM-gull til Rune Bøkeid. (Foto: Aleksander Ottersen Mile/Norsk Golf)

– Jeg la omtrent alt innenfor en meter på front nine. Også på par 5-hullene, og da ble det jo noen birdier og eagler…

Noen eagler? Ja, du leste riktig. To eagler og to birdies. På de første ni hullene.

Vips var forspranget til Settemsdal spist opp, nå ledet Bøkeid med ett slag og han så seg aldri tilbake. Fire birdies på back nine, 64 slag totalt, holdt til NM-gull med fire slags margin. 

– Jeg slår ballen bra, det er ofte puttingen det står på for min del. Men jeg har fått trent mye putting i sommer, og nå føler jeg det har løsnet litt. 

Resultatene tyder på det. I NM på Holtsmark ble det en sterk åttendeplass. Nå kom gullet i junior-NM, forhåpentligvis kan det åpne noen dører for 18-åringen som drømmer om å spille på college.

– Jeg har ikke fått noen tilbud ennå, men det er det jeg håper kanskje endrer seg litt nå.

I klassen for Gutter 15 gikk Theodor Myklebust Bjørge  fra Ålesund GK helt til topps foran Emil Børrestuen Herstad fra Losby og Fridtjof Farhang (Haga GK) og Marvin Lee (Sandefjord GK) på delt tredje. 

I Jenter 15 ble det seier til hjemmehåpet Ida Sofie Thunæs fra Gamle Fredrikstad GK, ett slag foran Caroline Marlene Krokeide (Asker GK) og Maren Farbu (Losby GK) på tredjeplass. 

Norgesmestere i 15 årsklassen: Theodor Myklebust Bjørge (Ålesund GK) og Ida Sofie Thunæs (Gamle Fredrikstad GK) (Foto: Aleksander Ottersen Mile/Norsk Golf)

Resultater junior-NM G19

Resultater junior-NM J19

Resultater junior-NM G15

Resultater junior-NM J15