Colin Montgomerie, som tok Europa til seier i Ryder Cup 2010, ble inspirert av Andy Murrays seier mot Roger Federer på Wimbledon i London-OL søndag. 

– Nå er golf i ferd med å bli en sport som utøves over hele verden, og OL vil bli en fantastisk pådriver for sporten, sier Monty, som bedyrer at man har gjort sitt ytterste for å utbre golf til hele verden, særlig Asia, de siste årene, samtidig som Europa og USA har stagnert en smule.

Det er mange som mener at Tiger og hans likesinnede ikke vil fikse å bo i en olympisk landsby sammen med alle andre idrettsutøvere. Montgomerie tror imidlertid at selv Tiger vil gjøre et unntak når det er snakk om OL. 

– Hvordan fikser Federer dette? Og Murray? Du er jo der for en uke eller hva det nå er, fordi du må. I Ryder Cup er det  omtrent det samme. Uansett hva slags innkvartering du har, så vil du skjønne at du er del av et lag, og jeg er sikker på at Tiger vil være en del av USAs lag og gjøre et unntak når det er olympiske leker, sier golflegenden.

Det har naturligvis vært mye diskusjon om  hva et OL i golf betyr sammenlignet med en major-turnering – adskillig mindre – og at det derfor ikke bør være en OL-gren. Men Colin Montgomerie er entusiastisk: – Det kommer til å bli fantastisk for golfsporten.