Africa Open på East London Golf Club i Sør-Afrika er den første av totalt tre turneringer som skal spilles i Oosthuizens hjemland i januar. I fjor slo han Spanias Manuel Quiros og engelskmannen Chris Wood med birdie på det første omspillshullet, og tar nå sikte på å få en enda bedre start på årets sesong. Hans gravide kone Nel-Marie har nemlig termin neste uke

– Det er alltid gøy å forsøke å forsvare et trofé. Jeg håper at alt går bra denne uken, og at jeg slipper å få en telefon fra Nel-Marie midt under turneringen om at jeg må komme hjem!, spøker Oosthuizen overfor europeantour.com

Han tror likevel det er en fordel å ha andre ting en golf i tankene ute på banen.

– Noen ganger er det bra å fokusere på noe annet enn golfen. Jeg vil så klart være fokusert på mine oppgaver ute på banen, men jeg vil alltid ha det som skjer hjemme bak i hodet.

Oosthuizen beskriver East London GC-banen som en bane som passer kloke og strategiske spillere bedre enn «long-hitterne».

– Det er en bane der man ikke trenger å bruke driver så mye. Det er en del trange fairways man må være forsiktig med, men det er også en bane hvor man kan score veldig lavt om man legger seg de rette stedene.

Alle de 20 beste fra fjorårets Challenge Tour, samt topp-30 fra Q-school skal delta i turneringen, inkludert Knut Børsheim.