Det var på LPGA.com at Suzann torsdag publiserte sitt åpne og ærlige brev til sønnen Herman. Nå deles den velskrevne artikkelen viralt i sosiale medier.

Den personlige teksten beskriver Suzann Pettersens innerste tanker før, under og etter Solheim Cup, og hvorfor det ble helt naturlig å legge opp umiddelbart etter den avgjørende vinnerputten på Gleneagles i høst.

– Nå er det slutt

«Publikum og lagvenninner løp ut på den 18. greenen, de jublet og feiret. Det tok meg et minutt å finne deg og faren din i all kaoset. Men da jeg gjorde det, da jeg så deg i armene til pappaen din, sa jeg: – Nå er det slutt. Ingenting vil noen gang toppe dette.»

Det åpne brevet til sønnen er ikke bare en kjærlighetserklæring til Herman og livet som mamma. Tutta tar også et ærlig oppgjør med seg selv, og beskriver hvordan identiteten hennes på et tidspunkt ble synonymt med golfspilleren.

I seks år var hun rangert blant de ti beste i verden. Ved flere anledninger nådde hun 2. plass på verdensrankingen.

«Men prestasjonene hadde sin pris. Jeg oppfattet det ikke der og da, men livet på touren ble så sammenkoblet med mitt personlige liv at jeg ikke klarte å skille dem. Identiteten min var linket til jobben, skriver Suzann.

Det styrte alt

Hun forteller hvordan det i en lang periode av livet styrte humøret, prioriteringene, hvem hun var sammen med og de fleste avgjørelsene.

– Jeg var, langt på vei, en egoist,» skriver Tutta, og forklarer hvordan livet med Herman forandret alt, også henne.

Både spillere, trenere, venner og kjente fra hele verden har etter publiseringen på LPGA.com sendt Tutta lykkeønskinger og takket for at hun deler sine innerste tanker.

Om du ikke allerede har lest brevet, klikk på lenken under, hent deg en kaffekopp og sett av åtte minutter for å bli enda bedre kjent med Norges-historiens beste golfspiller.

Her er brevet til Herman