Harrington var regnet som storfavoritt til å bli kaptein, og tirsdag morgen ble det bekreftet under en pressekonferanse ved European Tours hovedkvarter i Wenworth utenfor London.

Harrington blir den tredje iren som leder Europa etter Paul McGinley og Darren Clarke (fra Nord-Irland). McGinley var kaptein da Europa vant på Gleneagles i Skottland i 2012, mens Clarke var kaptein under tapet på Hazeltine i Minnesota i 2016.

Som spiller har Harrington deltatt i Ryder Cup seks ganger tidligere og vært med på å vinne fire av dem.

– Det er en fantastisk ære å bli utvnent Ryder Cup-kaptein, og jeg gleder meg til de neste 20 månedene hvor vi skal jobbe mot Whistling Straits og Europas forsvar trofeet. Jeg gleder meg veldig til denne rollen, sier Harringon.

Lee Westwood var regnet som den eneste reelle utfordreren til Harrington til kapteinrollen, men etter at Westwood sa det var uaktuelt for ham å bli kaptein før Ryder Cup i Roma i 2022, var det klar bane for Harringont.

– Jeg har lært av alle de ni kapteinene jeg har spilt for eller jobbet for. Jeg skal forsøke å ta med det beste fra hver av dem, så forhåpentligvis gjør jeg de riktige tingene på de riktige tidspunktene. Jeg tror nok jeg ikke er den varme, koselige kapteinen, men mer en Bernhard Langer-type. Da Paul McGinley overtok jobben, tok han rollen til et nytt nivå, og det har blitt et krav nå. Det er blitt en fulltidsjobb, sier Harrington.

Ikke en detalj blir oversett når kaptein-apparatet forbederer seg til Ryder Cup. Før fjorårets matcher i Frankrike, var daværende Team Norway-sjef Jon Karlsen blant ekspertene Thomas Bjørn hyret inn for å analysere spillerne.

Les også: Team Norway-sjefen hjalp Bjørn med Ryder Cup-uttaket