Samtidig med at fullblodshesteracet Dubai World Cup går av stabelen, åpner Meydan-gruppen i Dubai en flombelyst bane rett ved siden av den verdenskjente veddeløpsbanen. I stedet for å etablere en tradisjonell medlemsbasert golfklubb, satser Meydan-gruppen sammen med driftselskapet Troon Partners, på å gjøre golf tilgjengelig for golfere på alle nivåer gjenom et pay&play-opplegg.

Den nye nihulls golfbanen er designet av Peter Harradine, en arkitekt som for øvrig også står bak Abu Dhabi Golf Club der Robert Rock i januar tok sin andre Eurpatour-seier under Abu Dhabi HSBC Golf Championship. Banen er på 3600 yards fra back tee og er i et terreng med flere naturlige innsjøer som kommer i spill på forskjellig måte. Flombelysningen gjør banen spillbar helt til midnatt, og beliggenheten – bare 20 minutter fra Dubai flyplass –  gjør at man får fantastisk utsikt til Dubai City skyline og galoppbanen.
 
Anlegget omfatter også en flombelyst drivingrange, golfakademi (Academy by Troon), klubbhus med prohsop,  restaurant og bar og øvrige klubbhusfasiliteter.

Det er også hotell og tennisanlegg i umiddelbar nærhet, og med golfbane blir dette nå et av Dubais mest attraktive reisemål.