Viktor Hovland er tilbake igjen på PGA Touren etter et lite avbrekk, og klistres rett opp på plakaten når Houston Open skal markedsføres.

Nordmannen er satt i gruppe med Phil Mickelson og Jason Day de første to rundene av turneringen som er den siste som spilles før Masters tar til på Augusta neste helg.

Hovland slår ut klokken 19.15 norsk tid.

40 minutter senere slår Kristoffer Ventura ut, det er med andre ord muligheter for mye tv-tid på de norske gutta på Golf TV og Eurosport torsdag kveld. 

Nevnes blant favorittene

Hovland er blant flere eksperter plukket ut som av favorittene til å hevde seg i Texas. Både bookmakere og fantasy-eksperter nevner 23-åringen fra Ekeberg som en å se opp for denne helgen.

Den aller største er Dustin Johnson, som skal finpusse formen inn mot Augusta neste helg. Der er ingen av nordmennene med. Viktor Hovland er en av fire spillere som er innenfor topp 40 på verdensrankingen som ikke får være med. Dette er fordi Augusta National bestemte at kun de som var kvalifisert til den opprinnelige Masters-turneringen i april ble inkludert da den ble flyttet til november.

Det har lenge vært spekulert i om spillere som «vanligvis» ville vært kvalifisert ville motta en spesialinvitasjon, men fordi dagslyset varer mye kortere i november enn i april, fant ikke arrangøren det forsvarlig å invitere flere spillere. Da ville de stått i fare for at de ikke blir ferdige før det blir mørkt.

Men først er det altså Houston Open – turneringen går på Eurosport og Golf TV.