Etter å ha åpnet turneringen med runder på 68 og 69 slag trengte Hovland en god runde på lørdag for å unngå å havne for langt bak teten i Tokyo. I stedet spilte han seg helt ut av seierskampen med en 71-runde, og søndag var det kun æren å spille for for 23-åringen.

Og han kan definitivt reise tilbake til USA igjen med hevet hode.

Med en forrykende bogeyfri avslutningsrunde på syv under par (64 slag) klatret han 18 plasser opp til delt 14.-plass (-12). Det er fire slag kort av spillerne som i skrivende stund ligger på medaljeplass og fem bak lederne Xander Schauffele (USA) og Rory Sabbatini (Slovakia).

– Det var bra i dag. Litt frustrerende midtparti i runden, men det var deilig å avslutte på den måten jeg gjorde i dag, sa Hovland til Eurosport etter runden.

– Jeg slo mye bedre i dag, og jeg hadde mange muligheter hele veien. Jeg slo meg nærme hele tiden, men fant ikke helt flyten på greenene, men jeg fikk betalt til slutt.

Hovland traff bare seks fairwayer på avslutningsrunden, men var aldri ordentlig ute av posisjon og misset bare to greener. Ifølge OLs «strokes gained»-statistikk tjente han hele 3,3 slag til feltet fra tee til green søndag og 2,1 slag med putteren.

Han kom raskt i gang med å dunke i en åtte meter lang putt for birdie på hull 2, og etter nye birdier på hull 3 og 5 fortsatte han å flørte med birdiemulighetene hele veien. Den neste skulle imidlertid ikke komme før på hull 13 da han rullet i en putt fra fire meter, før dagens store høydepunkt kom på hull 17. Arrangøren hadde flyttet fram tee på det drivebare par 4-hullet, og Hovlands drive fra cirka 300 meter la seg på det nedre platået på green. Putten fra 11 meter var altfor hard, men dunket midt i flagget og forsvant ned i koppen for eagle. Deretter senket han en ny monsterputt på hull 18 for å avslutte med stil.

– Det er veldig mye positivt i spillet mitt. Det gikk bare ikke helt denne uka her, men jeg føler jeg viser hva jeg er god for denne runden her, konstaterte Hovland, som nå reiser tilbake til USA for å spille WGC-FedEx St. Jude invitational i Tennesse, som starter torsdag.

Krogh rett fra OL til NM

Tolv slag bak ham på Kasumigaseki Ciuntry endte Kristian Krogh Johannessen på delt 53.-plass av 60 spillere totalt etter runder på 72, 70, 71 og 71 slag.

Historien på søndagens avslutningsrunde var ganske lik som de tre foregående rundene: han gjorde nok av birdier til å kunne hevde seg, men også altfor mange bogeyer. I løpet av de fire rundene gjorde han hele 23 birdier, nesten like mange som lederen Schauffele, men også 19 bogeyer og to dobbelbogeyer.

– Det har vært en fantastisk opplevelse å spille her, men golfen har vært ræva, rett og slett. Jeg gjør en del birdier, men jeg har slått så mange dårlige slag at jeg har vært flau flere ganger her ute, lo Krogh da han ble intervjuet av Eurosport etter å ha levert inn ukas siste scorekort.

– Det er godt det ikke er tilskuere her, for da hadde jeg drept et par stykker også, smiler Krogh og sikter til at slagene var langt fra så presise som han hadde ønsket. Han bekrefter forøvrig at han sannsynligvis kommer til å spille NM på Miklagard fra torsdag for å forsvare tittelen før han fortsetter Challenge Tour-sesongen sin de kommende ukene.

Der ligger han for tiden på 16.-plass på tourens pengeliste, godt i rute til å sikre topp-20-plasseringen som gir europatour-opprykk i 2022.

Viktor Hovland og Kristian Krogh Johannessen stilte med vidt forskjellige utgangspunkt i OL. Hovland har etablert seg som en av verdens beste golfspillere og konkurrerer til daglig på PGA-touren, verdens gjeveste golftour, og var regnet som en av de største gullfavorittene i OL.

Krogh konkurrerer på sin side til vanlig på Challenge Tour, nivå 2 i Europa, og er en av de lavest rangerte spillerne i det 60 mann store feltet på Kasumigaseki Country Club. Til tross for at han har spilt imponerende golf det siste året, uttalte han selv til Discovery før turneringen startet at han sannsynligvis «må overprestere» for å kunne kjempe om OL-medalje.

Leaderboard