Dagen startet lovende for Knut Børsheim, som var to under par etter halvspilt runde, og lå an til å kjempe om sin første topp ti-plassering i sin Europatour-karriere.Børsheim var på ett punkt bare slaget bak en topp fem-plassering, men dessverre ville det seg ikke hele veien inn. 

 

Bergenseren hadde delt 10. plass og -11 som utgangspunkt for dagen, men måtte søndag en over par etter å ha notert seg for fire birdies, tre bogey og en lei dobbelbogey på det 16. hullet. Dermed falt han tilbake til delt 26. plass, som likevel er hans beste plassering på Europatouren.

 

Børsheim har levert praktfull golf gjennom hele uken, med hele 22 birdies i løpet av de fire rundene. Ukens turnering var bare andre gang på syv forsøk i år han har klart cuten, og forhåpentligvis var ukens turnering starten på lysere tider i vente. Børsheim spilte solid fra tee til green på søndag, men ballen ville ikke rulle i hullet.

 

– Iskald putter i en ellers god runde. Dessverre ble det ikke den avslutningen jeg ønsket. Mye bra jeg kan ta med videre, skrev han på sin Facebook-profil etter runden.

 

Med 26. plassen kunne han i det minste innkassere sin største premiesjekk så langt i sesongen på 6 716 euro, drøye 50 000 kroner. Dermed hoppet han 58 plasser opp Europatourens sammenlagtranking, Race to Dubai, opp til 234. plass. Han har nå 56 000 euro bak den viktige 115. plassen, den siste plassen som sikrer kortet for neste sesong

 

Det var portugiseren Ricaro Santos som til slutt gikk til topps på Madeira. Med en kanonrunde på ni under par vant han med fire slag på svenske Magnus Carlsson. 

 

Neste turnering på Europatour-programmet Volvo World Match Play Championship 17-20 mai. For Knut Børsheim sin del blir neste turnering etter alt å drømme ISPS Handa Wales Open i slutten av mai.

 

– – – – – – – 

 

Runde 3

Knut Børsheim holder koken, og er inne på topp-ti før avslutningsrunden for første gang i sin Europatour-karriere.

Ikke bare klarte bergenseren sin andre cut for året denne uken – han kjemper også om en topplassering i Madeira Islands Open i Portugal. Lørdag noterte han seg for sin tredje strake runde på 60-tallet, noe han aldri har klart på hverken årets Europa-tour eller fjorårets Challenge-tour.

 

Med en solid runde på fire under par (68), gikk han til 11 under par for turneringen og delt 10. plass med engelskmannen Charlie Ford, seks plasser over der han startet dagen.

 

Med hele syv birdies, samt tre bogeys og resten par på scorekortet har han seks slag opp til Carlos del Moral (Spania) i tet, men kun tre slag opp til andreplassen

. Slaget foran ham deler tre spillere 7. plassen, mens fire spillere er på tredjeplass ytterlige ett slag foran.

 

– Spilte en fin runde golf i dag. Utrolig stødig! Ser frem til morgendagen, skrev han på sin Facebook-profil etter runden.

 

En topp ti-plassering vil gjøre underverker for hans ranking på Europatourens Order of Merit-liste, Race to Dubai. I skrivende stund befinner han seg helt nederst på listen på 266. plass, men mens en 10. plass vil gi ham et hopp på 70-80 plasser opp listen, vil han med en topp fem-plassering kunne klatre nærmere 100. plasser.

 

Vi krysser fingrene!

 

– – – – – – – – 

 

Runde 2

Knut Børsheim slo til med en kanoninnspurt, og ligger bare seks bak teten etter halvspilt Madeira Islands Open.

Dette var andre gang denne sesongen bergenseren klarte cuten, og det betyr at han er sikret premiepenger for første gang siden Africa Open i januar. Og klarer han å beholde plassen han i skrivende stund befinner seg på, blir det ikke en ubetydelig sum han kan innkassere heller.

 

Børsheim startet dagen på delt 14. plass, men falt tilbake da han var to over par etter 10 hull. Derfra skulle han endelig bevise hva som virkelig bor i ham.

 

Med et birdiekjør av de sjeldne, med seks på rad fra det 12. til det 17. hullet, hoppet hans raskt opp listen igjen. Til tross for en lei bogey på det siste hullet kunne han signere for 69 slag, tre under par og minus syv sammenlagt i turneringen. For øyeblikket holder det til en delt 10. plass, mens en del spillere fortsatt er ute på banen. 69-runden var hans fjerde runde under par i år, og første gang i år har han nå levert to runder på rad på 60-tallet. 

 

Børsheim kom inn i klubbhuset på 9. plass, men falt siden ned til 16. plass da resten av feltet fullførte sine runder. Skulle han klare en topp ti-plassering denne uken vil det være verdt minst 13 500 euro. Det vil bety et tigersprang opp Order of Merit-listen, Race to Dubai.

 

– Lekent med seks birdies på rad. Var i hullet på 18 for 7, men returen ville ikke i. Var digg anyway, skrev han på sin Twitter-profil etter runden. 

 

Børsheim ligger seks slag bak engelskmannen Oliver Wilson i tet. Han tar med seg en ledelse på ett slag til svenskene Magnus Carlsson og Joakim Lagergren, og landsmann Andy Sullivan til «moving day» lørdag.

 

For Espen Kofstad blir det dessverre tidlig hjemreise. Med en andrerunde på to under par klatret han 36 plasser opp leaderboardet, men med 131. plass som utgangspunkt for dagen havnet han likevel fire slag bak cutstreken.

– – – – – – –

 

Runde 1

Endelig løsnet det for Knut Børsheim. Etter første runde av Madeira Islands Open i Portugal er han like utenfor topp-ti. Espen Kofstad fikk en tung start på turneringen.

Med en solid åpningsrunde på fire under par (68) på Santo da Serra-banen i Madeira, ligger Knut Børsheim på en solid 14. plass. Den deler han med syv andre spillere, og har kun fire slag opp til lederen Alvaro Velasco fra Spania. Det er jevnt i toppen, og Knut ligger bare slaget bak 8. plassen, og to bak en delt 2. plass.

 

– Godt med en god førsterunde. Nå er det bare å fortsette, så blir dette en gøy helg, skrev hovedpersonen selv på sin Facebook-profil etter runden.

 

Runden hans, som bestod av seks birdies, to bogeys og resten par, var bare hans tredje runde i år under par på totalt 15 forsøk. Skulle han klare cuten vil dette bli for andre gang denne sesongen, og vil bety etterlengtede kroner i kassa. 

 

Premiepengene i ukens turning er imidlertid ikke like store som i andre Europatour-turneringer. Turneringen er nemlig en såkalt co-sanctioned event, en samkjøring mellom Europa- og Challenge-touren.

 

Med en god plassering bør han likevel gjøre et solid byks fra 266. plassen hans på Order of Merit. En topp ti-plassering er verdt fra 13 000 euro, noe som fort kan ta ham 70-80 plasser opp Order of Merit.

 

Les også: Travel uke for herrene

 

Også Espen Kofstad er i aksjon på Madeira denne uken, men Losby-golferen hadde en tung start torsdag. Med tre over par (75) er han helt nede på 131. plass, og må nok dermed ned på 60-tallet om han skal klare cuten fredag.

 

– Tøff dag i dag! Spilte ikke så forferdelig dårlig, men utnyttet ikke sjansene mine, var akkurat ikke presis nok, og sleit litt med å få ballen up and down. Det var kjedelig, men det er bare å lære av det og spille bra imorgen. Så enkelt er det, skrev Kofstad på sin hjemmeside etter runden.

 

Fredag slår han ut kl 15.45 norsk tid. Børsheim tar fatt på sin runde kl. 08.45