Det var litt av en avslutning av Transitions Championship publikum var vitne til søndag kveld. Med nervene i helspenn på opptil flere var det både birdies og bogeys i fleng, ikke minst for hovedpersonen selv – Gary Woodland. Det siste hullet var det eneste han maktet par på på back nine, men parputten fra tre meter var samtidig den viktigste putten han satte hele uken.

Og putteren utgjorde hele forskjellen for Woodland i turneringen. Da han begynte å konkurrere i golf, forsto han raskt at å slå ballen lengst mulig, ikke kom til å resultere i turneringsseire.

– Jeg var veldig konservativ, jeg prøvde bare å få ballen i fairway og opp på greenen og la putteren stå for snakkingen. Det er det jeg har lært meg, sa han etterpå.

I tillegg til 990.000 dollar og PGA-status ut 2013 betyr seieren at Woodland er klar for Augusta National og Masters for første gang i sin karriere. Woodland spilte faktisk college basketball for Washburn, før han bestemte seg for å dra til Kansas for å spille golf isteden. Det angrer han neppe på i dag. Tidligere i år var han også i omspill i Bob Hope Classic.

Webb Simpson ble nummer to etter en sisterunde på 69 slag. Scott Stallings, en nykommer på PGA-touren som misset cuten i samtlige turneringer på The West Coast Swing, kom inn i Transitions Championship takket være en sponsorinvitasjon. Stallings ble nummer tre.

– En god turnering har fullstendig forandret året mitt, jublet han etterpå.

Brandt Snedeker endte på plassen etter. Justin Rose, som ledet med ett slag før sisterunden, var i delt ledelse før han gjorde fire bogeys på rad midtveis. Han endte til slutt opp fem slag bak.

P.S Gary Woodland var ranket som nummer 153 i verden før helgens turnering. Nå skyter han fart oppover.

Kilde: pgatour.com