Etter å ha tapt ledelsen før siste runde i forrige ukes UBS Hong Kong Open holdt Alvaro Quiros endelig løpet ut.

 

Spanjolen knivet med Paul Lawrie i seierskampen store deler av dagen, men avgjorde til slutt det hele med en monsterputt for eagle på det avsluttende par fem-hullet. Dette var hans andre eagle for uken på det 18. hullet, og sørget for at han avsluttet to slag foran skotten.

 

Frem og tilbake

 

Quiros tok med seg en ledelse på to slag fra lørdagens tredjerunde, og doblet ledelsen med tre birdies på de tre første hullene søndag. Men Lawrie svarte på imponerende vis, og noterte seg selv for fem birdies på de syv første hullene. Da Quiros gjorde sin tredje bogey for dagen på det niende hullet var han plutselig slaget bak skotten.

 

Lawrie skulle imidlertid ikke ha ledelsen lenge, og da han gjorde bogey på det 12. og Quiros svarte med birdie to hull senere var spanjolen plutselig tilbake i føringen. Herfra og inn skulle han aldri se seg tilbake. Quiros ledet med ett slag før det 72. hullet, og med et 3-tall på scorekortet på det avsluttende par-5 hullet var det ingenting den tidligere The Open-vinneren Lawrie kunne gjøre.

 

Lawrie endte alene på andreplass, ett slag foran Luke Donald, som med sin 66-runde sikret Race to Dubai-tittelen. Svenske Peter Hanson endte på fjerdeplass, og får dermed en bit av kaken på 7 500 000 dollar som topp-15 i Race to Dubai blir belønnet med.

 

Kvalifisert tild Masters

 

– I begynnelsen senket Paul hver eneste putt. Jeg forsøkte bare å nyte øyeblikket, og kjempe helt til siste stund. Og om jeg da ikke hadde jeg vunnet, ville jeg i hvertfall vært i nærheten, det er jo positivt. I det store og det hele var det en veldig god golfdag både for Paul og meg, og så klart Luke, lød Quiros oppsummering av dagen. Med seieren kunne han inkassere 922 645 euro, snaue 7,1 millioner kroner.

 

Lawrie havnet akkurat utenfor de 15 som mottar den store millionbonusen, men med 18. plass totalt kan han likevel se tilbake på hans beste sesong på touren siden 2002.

 

– Alle vil være skuffet over å ikke vinne. Jeg følte jeg gjorde nok til å ha en sjans på det siste hullet, og mer kan man ikke be om. Alvaro hadde minst 230 meter og motvind inn på innspillet på det 18. Når man da klarer å avslutte med eagle er man en verdig vinner. 

 

Quiros sin seier tar ham helt opp fra 52. til 21. plass på verdensrankingen, noe som betyr at han er kvalifisert for spill i The Masters i april. Her er det topp-50 i verden innen utgangen av 2011 som kvalifiserer seg.

 

Høydepunkter

 

 

 

Kilde: europeantour.com