–  Dette vil gå ned i historien som en av de råeste Ryder Cup-turneringene noensinne, kanskje den aller råeste, sa en oppspilt Viasat-kommentator Hallvard Flatland på luften rett etter at Martin Kaymer hadde sikret seieren for Europa
 
– Det ER den råeste! repliserte sidekommentator Per Haugsrud.
 
De hadde rett. 
 
Det var helt rått, og den europeiske dominansen i Ryder Cup ser ut til ingen ende ta. Siste dag av årets Ryder cup vil gå inn i historiebøkene som en av de mest dramatiske og overraskende noensinne. Nå har Europa vunnet fem av de seks siste Ryder Cup-trofeene.
 
Før søndag ledet det amerikanske laget 10-6 og de fleste levnet Europa få sjanser.
Etter alle solemerker kom søndag til å bli en sjarmøretappe for USA som har vært tidvis overlegne i årets Ryder Cup.
 
Det europeiske laget gjorde eksperttips og bookmakere til skamme da de gikk ut i dag og vant 14,5-13,5 etter en spektakulær innsats i singelmatchene på Medinah Country Club.
 
.
– Denne er for hele Europa
Gledesscenene var selvsagt enorme da europerne vant kampen, og Europas lagkaptein José Maria Olazabal, måtte ty til tårene.
 
– Dette betyr mye. Denne er for hele Europa, sier en ordknapp Olazabal etter at seieren var i boks.
 
Europa hadde alt å vinne søndag. De spilte ut sine beste kort på begynnelsen av dagen, og det betalte seg. Anført av gårsdagens helt, Ian Poulter, og Luke Donald som måtte spille mot amerikanernes bestemann Bubba Watson, vant Europa de første fem matchene og fikk snudd forspranget som USA hadde skaffet seg på fredag og lørdag. 
 
 
Mye kjærlighet
Mange britiske tilskuere hadde funnet veien til Medinah i dag, og det var til stor hjelp, ifølge Donald. 
– Det hjelper absolutt å ha støtte hjemmefra. Alle heide ikke på Bubba i dag. Jeg følte mye kjærlighet fra fansen, sier han.
 
Da britiske Paul Lawrie overrasket golfverdenen og knuste den amerikanske yndlingen Brandt Snedeker 5&3, var plutselig Europa favoritter til nok en gang å kunne hente tittelen hjem fra den bråkete arenaen utenfor Chicago.
 
USA kom tilbake. De vant tre av de fire neste matchene, men det var ikke nok. De amerikanske superstjernene kunne ikke gjøre noe med det europeiske kollektivet. Det var utrolige gledesscener på den attende greenen da tyske Martin Kaymer fikk æren av å sette spikeren i kisten på det 18. hullet med en tremetersputt for par for å slå Steve Stricker.
 
Da spilte det ingen rolle at Tiger Woods og Francesco Molinari hadde et hull igjen å spille i en match som endte uavgjort. Tiger Woods skaffet det amerikanske laget et halvt poeng, og tapte tre i årets Ryder Cup. Woods ble definitivt den største skuffelsen under Ryder Cup 2012.
 
 
– Skjønner hvor viktig det var for Olazabal
– For å være ærlig, så vet jeg ikke, svarte Kaymer da han ble spurt hva han følte før han skulle slå den avgjørende tremeteren for seier.
 
– Det er en følelse jeg aldri har hatt før. På fredag satt jeg sammen med Bernhard (Langer) og snakket litt med ham om Ryder Cup, fordi jeg nok ikke hadde den rette innstillingen. Men i dag, etter matchen mot Steve, skjønner jeg hvor viktig Ryder Cup er for Olazabal og for oss alle, sa Kaymer etter seieren. 
 
Helter på europeisk side var det mange av, men det er grunn til å trekke frem Sergio Garcia og Ian Poulter i et europeisk lag som aldri ga opp.
 
Nok en gang glitrer altså Europa når det gjelder som mest i Ryder Cup.
 
Søndag viste de for en hel verden at Ryder Cup-pokalen, den hører hjemme på denne siden av dammen.