Regionaliserer talentutviklingen

NGF ønsker at eliteutviklingen i større grad skal skje lokalt hos klubbene fremover, kunne sportssjef Frode Scheie fortelle på Golftinget lørdag.

Publisert

De unge er fremtiden. Det var Frode Scheies budskap under hans tale i Golftinget i Bergen lørdag. Derfor er det nyetablerte proffene som det satses på opp mot OL i Rio de Janeiro i 2016. For forbundet er det en målsetning at satsingen på de unge nå skal skje ute i regionene, og at den lokale kompetansen skal heves.

– Vi vil teste ut regionalisering på de nedre aldersnivåene. Utviklingen av talenter skal skje så nære klubben som mulig. Målet er å skape lokale elitemiljøer. Dette vil bli kraftsentre som aktiviserer utøverne ved å sette trykk på de som ikke ønsker å trene så mye, sier Scheie. 

Jobber med mange

I 2003 brukte forbundet 6,1 millioner kroner i direkte støtte til unge talenter, fordelt på 37 spillere. I dag har tallet gått opp til 10,2 millioner, fordelt på en satsingsgruppe på 104 spillere. Scheie mener det er lurt at stadig flere lovende juniorer tas under forbundets vinger.

– Det at vi jobber med for mange spillere er en kritikk jeg gjerne tar. De store idrettstalentene forsvinner til fotball, langrenn og håndball i Norge, så vi må fortsette med å gi så mange som mulig muligheten. Hos oss får alle anledning til å vise hva de er gode for. Det er viktig at talentene har et lokalnivå på høyt nivå, slik at spillerne kan inspirere og stimulere hverandre til å bli bedre golfspillere.

Han bedyrer at det til syvende og sist er hardt arbeid som er nøkkelen for å lykkes.

– Karsten Isachen sa en gang at hemmeligheten bak suksess er hardt arbeid, og at det er derfor det forblir en hemmelighet. Dersom man skal lykkes som proff kreves det beinhard og målrettet jobbing, og gjennom regionaliseringen kan vi bidra til dette. Selv uten forbundets hjelp hadde Suzann Pettersen helt sikkert kommet like langt som hun er i dag. Hun har et indre driv og arbeidsmoral som gjør at hun lykkes, sier Scheie.

Viktig med Challenge Tour

Det er ikke geografien, men hvor de beste spillerne kommer fra som vil avgjøre inndelingen av regionene. Derfor ser man for seg at dette vil bli Oslo, Stavanger/Bergen, Trondheim, Østfold og Vestfold. Samtidig er det målsetning om en årlig regionssamling i Nord-Norge.

Som han har gjort flere ganger tidligere understreker Scheie også viktigheten av at det fortsettes å arrangeres internasjonale turneringer på norsk jord. Det er dette som er inngangsnøkkelen for å få nordmenn ut på de store europeiske tourene. Gjennom å arrangere Challenge Tour tildeles forbundet wild cards, noe som gir unge fremadstormende spillere muligheten til å teste seg mot de beste. I tillegg får norsk golfsport økt mediedekning, noe den virkelig trenger nå som den er nede i en bølgedal.

– Challenge Tour er en viktig del av vår olympiske satsing frem mot Rio i 2016. Langsiktig er målet å ha tre-fire etablerte spillere på Europa-touren. Marius Thorp hadde muligheten til å prege norsk golfsport de neste 20 årene, men det kan fortsatt skje. Henrik Bjørnstad skulle vi gjerne hatt i toppen ti år til, så dere får bruke kvelden på å overtale ham i å komme tilbake, lød Scheies oppfordring til publikum da han takket for seg.

Hva mener du skal til for at Norge får spillere ut på de store tourene? Bruk kommentarfeltet under og si din mening.

Powered by Labrador CMS